onsdag, februari 01, 2017

Mina senaste aktieaffärer

Igår kom H&M med rapport och den var bra vilket resulterade i en lätt lyrisk petrusko. Jag handlade aktier igår men faktiskt inte i H&M, sedan tidigare hade jag spanat på vad jag skulle köpa för de här pengarna jag fick tillgängliga och jag ändrade inte på min plan.

Jag ökade i Castellum, Investor och Skanska. De två förstnämnda tänker jag mig att jag mer eller mindre för alltid kommer köpa mer utav medan Skanska siktar jag på att komma upp i en nivå där jag nöjer mig för att senare kanske göra något sporadiskt köp på sikt.
Det är inte billigt nu men heller inte avskräckande dyrt, jag vill ha större exponering i Skanska som är ett fint bolag med bra historik i en bransch med mycket god outlook. Det kommer vara goda tider i byggsektorn i flera år framöver, i Sverige och i USA bla.
Länk till Skanska hos Avanza (adlink).

Jag äger en hel del Akelius och SAS preffar och nästa utdelning från dem kommer om någon vecka. En del av de pengarna kommer jag köpa nya aktier för och då siktar jag på att köpa mer utav det jag köpte idag men också Pfizer eller VF Corp då en del av pengarna kommer in i min kapitalförsäkring.
Jag har kring 2 procent viktning i Skanska nu men siktar på minst 3 procent.

8 kommentarer:

 1. Hur ser du på den negativa kurstrenden i VF Corp? Jag gillar företaget men är orolig för att gå in i aktien när de är en så dålig trend, har du någon annan vinkel på det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag är inte så trendkänslig på det viset. Det är kortsiktig press på aktien pga stark dollar och främst pga klädeshandeln är svag i USA som är deras starkaste marknad. De har överlevt över 100 år och med starka brands är jag övertygad om att de kommer fortsätta tjäna pengar även framöver. Igår var den under $50 och det hade varit fint att pricka. Jag får pengar inom ett par veckor och köper nog VFC då om den inte stiger nämnvärt innan dess.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Det jag inte förstår är att Du sålde en del av dina TR:ar i Castellum för att Du ville inte öka för mycket i bolaget som redan var Ditt största innehav. Och nu köper Du Castellum???? Är det inte att sälja billigt och köpa dyrt? Det är ju ett sådant beteende hos småspararna som Du har kritiserat i något inlägg. Värdet på TR:ar + 77 kr gav ett aktiepris på sådär 110-112 kr (om jag nu mins rätt) och igår måste Du ha betalat rund 120 kr per aktie. Var ligger logiken?

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena KRusse,
   Det rörde sig om så mycket pengar att jag inte kunde skrapa ihop det helt enkelt om jag skulle delta fullt ut i Castellums erbjudande. Det är snart ett år sedan, life goes on.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hej Petrusko,
  Vad ligger din årliga utdelning på nu? Går du ut med hur mycket kapital du har samt DA i %?
  Det är alltid roligt att se siffrorna svart på vitt.
  Tack!

  SvaraRadera
 4. Tjena,
  Tack för din kommentar. Jag pratar inte kronor. Min direktavkastning på portföljen totalt är just nu 5,25 procent.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 5. Jag gillar dina inköp av Investor, Castellum och skanska.
  Modigt av dig att köpa skanska på ath och gå emot seb's säljrek.
  Men jag ger inte ett uns för deras rekar, enligt min erfarenhet är de 100% oseriösa.
  Jag tror på Skanska och jag tror ej de är dyra nu/fundamentalt, jag tror det är en bra säker placering på sikt, kan vara en skakig aktie, men det är mer ett "skådespel" utan sitt lugnt i båten bara, tror ej heller Skanksa är dyr nu.
  Med vänlig hälsning Gunnar

  Obs missa ej chansen att köpa Wihlborgs
  De är undervärderade och kommer öka starkt.
  Bl.a beroende på att deras fast.bestånd i Köpenhamn är undervärderat det bokförs till 4miljarder men 8 miljarder är närmare sanningen. Stora dolda värden i Wihlborgs alltså.

  SvaraRadera
 6. Bara en snabbtitt på siffrorna säger mig att Skanska är undervärderad. Bolagsvärde:90 miljarder och en väntad vinst i 4e kvartalet på ca 3 miljarder känns helt ok!
  Skanska bedömer jag är mkt säkrare än NCC ex.vis.
  Skanska får ordrar oavsett konjuktur, de "bygger Världen", de har en starkare mer skyddad marknadspostion och står ej och faller med en marknad (ex.vis Sverige)

  Seb's bedömningar är inte värda kattskit! ;)

  SvaraRadera