fredag, oktober 28, 2016

Novo Nordisk sämre outlook

Nordens största bolag Novo Nordisk släppte rapport idag. De sänkte prognosen för innevarande år men mest anmärkningsvärt är den kraftiga justeringen för 2017 och mer lång sikt än så. Det långsiktiga målet för vinsttillväxt justerades ned från 10 till 5 procent.
Prognosen över Försäljningstillväxt för 2017 sattes till låga ensiffriga tal vilket betyder 1-3 procent.

När danska börsen öppnade klockan nio handlades aktien ned cirka 15 procent.

Novo Nordisk som är en gigant i världen på diabetesbehandling är ett fint bolag med en bra verksamhet men det är konkurensutsatt. Många bolag där ute vill ta en del av deras kaka.

Som jag skrivit tidigare finns det sätt att investera i Novo Nordisk till en minskad risk jämfört med en direktinvestering i bolaget. Checka in inlägget om det i denna länk.


Disclaimer: Jag äger inte Novo Nordisk.

2 kommentarer:

  1. Novo Handlas just nu till ett P/E på 16. Och det ska sättas i relation till vilket företag det är. Alla skriker sälj men företaget växer ju fortfarande och tjänar mer pengar, om än inte så mycket som tidigare. Frågan är om det är överreaktion eller inte....

    SvaraRadera
  2. Håller med detta företag kommer fortsätta göra vinst trots lite lägre vinst och tuffare konkurans. Har aktier i företaget funderar om jag ska fylla på nu. Tänker ligga lång i denna aktie så tror de kommer gå bättre 2017 än vad de säger. Får man hoppas iaf=)

    SvaraRadera