Jag har investerat och skrivit om börsen i över 25 år. Fokus på placeringar som lämnar utdelning regelbundet. Jag kallar mig för utdelningsinvesterare.
How to Win the Loser's Game
Det här är en dokumentär om att spara på börsen. Om fonder och avgifter, om indexfonder och avkastning. Superkändisar i finansvärlden är med i dokumentären, bla Fama, French och Bogle.
Det är en välproducerad dokumentär, förvisso några år på nacken nu men ändå högst relevant.
Cirka 1h 20min lång.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 bästa tips från investmentbolagsdirektören
På sajten Placera är där en artikel nu med 5 tips från Per H Börjesson. De kallar det tips för att bli rik men tycker man det är lite paji...
-
Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Det här är en globalfond med inriktning på stadiga bolag som genererar bra kassaflöden...
-
Nu är utdelningen för juli månad spikad i JPMorgans börshandlade fond JGPI. Medan förra månadens utdelning var relativt hög kommer här en ...
-
För drygt två år sedan identifierade jag en faktor som jag förbisett över en längre period. Mitt mål om en större andel i breda investerin...
Såg den häromdagen. Rekommenderas.
SvaraRaderaVad är kontentan för den som är lat?
SvaraRaderaHaha, ja okej. Indexfonder är grejen och aktiva fonder ger sämre avkastning i långa loppet.
RaderaMvh petrusko
Att aktiva fonder är meningslösa och dyra och all forskning visar att indexfonder is die beste!
RaderaOk då så.
RaderaTjäna Petrusko.
SvaraRaderaAvanza Global 100% laddas 12000 kr automatisk månadsvis. Brett och riktigt billigt 0.10% avg. Underhållsfritt och följer världs index. Jag tycker att det borde ge skaplig utdelning på 20 årssikt. 3000 kr går in i buffert månadsvis på sparkonto. Ingen belönining på aktier. Skuldfri på alla möjliga sätt. Månadsinkomst netto fru och jag ca 33000 kr. Hela barnbidraget sparas i våra namn Isk för min 5 åring. Lycka till.
Mvh.jacke77
Jag såg den där tidigare. Håller delvis med om innehållet, framför allt om betoningen om lång vs kort sikt och vikten av att hålla sig till en strategi.Men, att teorin om effektiva marknader skulle vara korrekt i sin helhet? Nej, det håller bara inte. Mycket av problemet med fonder tror jag har sin grund i helt felaktiga incitament genom tiderna. Fondbolagens intresse är att bli så stora som möjligt så att procenten maximeras. Hur det går föär kunderna har varit sekundärt i många fall. Att slutsatsen av det skulle vara att index alltid är bäst, det tror jag är en rätt farlig slutsats dock. Som Einstein sade, allt bör göras så enkelt som möjligt, men inte för enkelt.
SvaraRaderaMvh http://investera-pengar.blogspot.se/
"Mycket av problemet med fonder tror jag har sin grund i helt felaktiga incitament genom tiderna. Fondbolagens intresse är att bli så stora som möjligt så att procenten maximeras. Hur det går föär kunderna har varit sekundärt i många fall." Håller helt med. Det är så det funkat/r, åtminstone i USA (och jag har inga skäl att tro att det är annorlunda i Sverige).
RaderaFör att citera Brian Feroldi på Motley Fool: ‘Money management is a lot like politics; money managers spend the majority of their time raising funds and building assets, not working for their investors’. So, when you think about how a money manager makes more money, the answer isn't necessarily what you think. You would think 'The higher the returns, the more money they would make.' That's true to some sense, because the higher the returns, the bigger their assets grow and the more money they extract. But what's more important for money managers, job number one, is raising funds. If you have a 100-million-dollar fund vs a billion-dollar fund, that billion-dollar fund literally earns ten times the fees as a 100-million-dollar fund. So, money managers are in the asset undermanagement business, they are not in the investing business."
Verkar vara en bra dokumentär, hinner inte se hela just nu, men tack för rekommendationen!
SvaraRaderaTjena Minimalistspararen,
RaderaTack för din kommentar. Hoppas du gillar den när du väl ser den.
Mvh petrusko