Jag slog till på fler Investor idag


Jag hade en liten slant kvar att köpa aktier för denna månaden och idag investerade jag dem i Investor. Härom dagen skrev jag om Latour och hoppades den skulle komma ned lite ytterligare så jag kunde knipa åt mig fler av den men så blev det inte. Latour handlas fortsatt till en väldigt hög värdering och då väljer jag fortsatt att avvakta.
 När det kommer till Investor däremot så finner jag värderingen attraktiv. Substansrabatten är kring 20 procent och generellt sett ser portföljbolagens värderingar okej ut.


I bilden är en överblick av Investors innehav. De investerar också i EQTs fonder samt äger en del av EQT. Jag tycker att Investor har en mycket fin portfölj med god diversifiering och bra bolag. Något jag brukar lyfta fram i positiva ordalag är att man får en gedigen exponering mot hälsovård som utgör drygt 20 procent av Investors portfölj. Det är en sektor som rider på megatrender som urbanisering, ökat välstånd och befolkningstillväxt.

För mig som utdelningsinvesterare tycker jag om den stadiga utdelningstillväxten. Som synes i den översta bilden så har Investor höjt sin utdelning med en krona per år i många år på raken nu. Man förväntar sig med rätta fortsatta utdelningshöjningar. De uttrycker det till och med i sin utdelningspolicy att de strävar efter att generera en stadigt stigande utdelning.
13 spänn pyntar de totalt i år och på kursen 435 kronor ger det en direktavkastning om 3 procent. Nästa år pyntar de antagligen 14 kronor vilket innebär en utdelningstillväxt om 7,7 procent. Inte fantastiskt med klart godkänt. Årets höjning till 13 kronor innebar 8,3 procent utdelningstillväxt. Utdelningen är uppdelad i två delar varav 9 kronor nu i maj och 4 kronor i november.

Länk till investmentbolaget Investor hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

6 kommentarer:

  1. Kan du hjälpa mig förstå hur skatten blir för mitt Sampoinnehav i min ISK? Jag har inga skulder eller lån, hur blir det med källskatten då?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Karin,
      Har man inga kapitalutgifter så som ränta på lån så har man kvar hela skatten du betalar på ditt ISK att kvitta mot utländsk källskatt. Om du tex skall betala 1000 kronor skatt för ditt ISK och samtidigt äger Sampo där och betalar 250 kronor utländsk källskatt så kvittas de mot varandra och i din deklaration blir det 750 kronor skatt som dras.
      Din mäklare skickar in konotrolluppgifter och det hela sköts automatiskt. Det enda man själv behöver göra är att ha koll på sina kapitalutgifter så som ränta på lån/avbetalningar. Har man kapitalutgifter skall man inte ha utländska aktier på ISK.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Tack för svar!

      Radera
  2. Hej! Helt klart godkänd! :) Glad Påsk på dig/din familj! /leif

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Leif,
      Tack för din kommentar. Glad påsk =)

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...