torsdag, november 24, 2016

Jag springer på Black Friday

Mina svettiga skor från häromdagen. Inte svettiga kanske utan mer genomdränkta. Jag springer en del och oftast blir det trail eller off trail. I skogen är det blött nu och mina fina skor från The North Face är genomdränkta på bilden. Det är ett par dagar sedan så förhoppningsvis har de torkat nu, jag håller nämligen på och gör mig i ordning för en löptur.
Mmm, jag fick inte riktigt till rubriken så där catchigt som jag önskade men lägga tid på det när jag faktiskt skall ut och springa? Nej du, det fick bli en rubrik som det blev (nästan Haikku det där).

Imorgon är det Black Friday och då kör Avanza courtagefritt på USA-aktier. Jag har siktat in mig på att köpa fler VFC som är bolaget bakom fina varumärken som The North Face, VANS, LEE, Wrangler mfl. Jag skrev kort om bolaget häromdagen, länk till inlägget: http://petrusko.blogspot.se/2016/11/vfc-precis-som-apple.html

Yes, det är mina planer. Nu packar jag väskan och drar. Eh ja, drar iväg för att träna alltså.

Annons:
The Single Best Investment creating wealth with dividend growth. Boken av Lowell Miller som av flera lyfts fram som en av de bästa om att spara i aktier och utdelningsaktier specifikt. Läs hur du hittar de bästa utdelningsaktierna och hur du bygger en pengamaskin.

3 kommentarer:

  1. Jag har väldigt svårt att bestämma mig för hur jag skall göra. Köpa på mitt konto, sambons konto, barnets konto, en kombination, alla, eller ingen. All time high i USA indexen och hög dollar...

    Tror jag köper bara på barnets konto där det ligger några loppor redan och skramlar. Men vad köpa? Vill ha aktier med utdelningspotential. Eventuellt Nike eller Gilead? Hon har bara 3000 i Disney i dagsläget.

    SvaraRadera
  2. Nej, jag tror jag hoppar Black Friday, det är så lite man sparar (courtaget är sällan ett problem, eller hur). De amerikanska aktierna kommer att sjunka. Bättre gå på svensk biotech. Jag ska gå in stort i mölndalsinnovatörerna Vicore Pharma som har 3 stora triggers i mycket nära närtid. De ska bl a sälja sin finansiella tillgång ihop med Volvos riskkapitalbolag och få loss egna pengar till ännu en FAS 1 för en ny indikation för deras läkemedelskandidat C21 som i djurförsök helar (ja, du läste rätt, healar) kroppsvävnad som är sjuk eller skadad.

    SvaraRadera