söndag, juni 19, 2016

Börsveckan som gått. V24 2016

Brexitskräcken är här och även denna vecka slutade OMXS30 på minus, -1,27% blev det den här gången. Det finns inga gränser för Brexitskräcken och vissa verkar tro att det är jordens undergång om det skulle bli av.
Handelsbanken som vissa varit jätteoroliga över gick ut i veckan och sade att en eventuell Brexit påverkar dem föga.
Vi långsiktiga ser den här "skräcken" som köptillfälle och är tacksamma för rean på börsen.
En annan storsnackis i veckan var den numera avblåsta lyxstrejken i SAS. Piloterna hade diverse lyxiga krav som allmänheten spydde galla över.

I veckan som gick har jag köpt massvis med aktier, senast var i fredags då jag ökade i Heimstaden preferens på 271 kronor.

Jag slog på stort och köpte massvis fler SAS preferens: http://petrusko.blogspot.se/2016/06/sas-flyger-hogt.html

Ett gammalt portföljbolag gjorde come back och nu äger jag åter NCC: http://petrusko.blogspot.se/2016/06/favorit-i-repris-jag-har-kopt-in-ncc.html

Jag tipsade om en bok som verkligen inspirerat mig: http://petrusko.blogspot.se/2016/06/mitt-liv-med-dina-pengar.html


3 kommentarer:

 1. Köpte själv lite SHB, HM och CAST. Vill gärna se lite lägre kurser under sommaren så att jag kan fylla på mer. Hade inte varit fel med lite SHB på 90 och CAST på 100kr.

  Mvh

  SvaraRadera
 2. Hej,
  Jag har en ganska stor vikt av min portfölj i Castellum 27%, näst största är HM på 18%. Min fråga till dig är om du tycker att jag har övervikt i Castellum? Övriga aktier är Industrivärden, Investor, Betsson, Telia, Atlas Copco, Sandvik, Husqvarna, Volvo, SEB, Peab, Cellavision.

  /DH

  SvaraRadera