onsdag, maj 11, 2016

Gratis aktiehandel upp till 130.000 kronor

Nyligen lanserade Avanza courtagefri handel för de med ett totalt spar under 50.000 kronor. Nu kontrar Nordnet med ett erbjudande som är strået vassare i den bemärkelsen att det gäller upp till 80.000 kronor totalt spar hos dem.
Enda lilla "kruxet" är att man behöver aktivera Shareville, en sorts social investerarplattform. Där delar man med andra utvecklingen sin portfölj, under alias så man är anonym. Inga konstigheter med andra ord.

Att handla courtagefritt medför att man kan handla mycket små poster i olika bolag och med små medel bygga upp en väldiversifierad portfölj.

Länk till Nordnet: https://www.nordnet.se/kampanjer/gratis-aktiehandel.html?_ga=1.221432088.1827909646.1451517368

Utnyttjar man bägge erbjudandena och alltså blir kund hos både Avanza och Nordnet är det totalt 130.000 kronor man kan spara ihop på börsen utan att betala courtage!

3 kommentarer:

 1. Huvudsyftet med detta är ju såklart att locka nya kunder, för inte är det någon välgörenhetsverksamhet de bedriver? :-)

  Men oavsett så är det ju helt klart ett steg i rätt riktning mot en ytterligare prispress på aktiehandel. Och det är ju inte något man, eller inte jag iallafall, säger nej till. Jag välkomnar det med öppna armar även om jag inte påverkas av just dessa erbjudanden.

  Med sina respektive erbjudanden visar de att aktiehandel knappast behöver betyda höga avgifter, något storbankerna förvånansvärt fortfarande verkar köra vidare med, och att det är enkelt och smidigt att komma igång med ett aktivt sparande och investerande.

  Det ska bli spännande att se vad nästa steg i denna kamp och prispress blir.

  Mvh Framtida Frihet

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Ja, sannerligen intressant detta.
  Jag och barnen har några enstaka aktier i Avanza och Nordnet men jag funderar faktiskt på om branschen är någon man vill ligga investerad i framöver. Nu har det kommit dithän att man kan lätt slänga ut 50 spänn på en kaffe (SBUX) men när ett köp av en aktie inte längre går att ta betalt 1 kr för, för nybörjarna, så undrar man lite hur man skall kunna öka intäkterna den dagen då börsen viker nedåt, en längre tid och folk börjar tröttna lite på att köpa aktier. Ni vet, när inte ens taxichauffören pratar om aktier längre.
  Då sitter man där med minskat antal transaktioner och 0 i intäkter för denna målgrupp. Knepigt.

  SvaraRadera
 3. Den målgrupp detta erbjudande främst riktar sig mot är väl de som inte ens kommit igång med sitt sparande... Skulle då börsen vika ned sig och intresset svalna kommer nätmäklarna ändå inte förlorat något. Vid ett sånt scenario känns det som att det blir ett nollsummespel gällande "nybörjarspararna"... Men vad vet jag...

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera