onsdag, maj 04, 2016

Gratis aktiehandel hos Avanza

Idag lanserade Avanza en ny courtageklass och det gör dem först i Sverige med gratis aktiehandel. Upplägget är enkelt; har man under 50.000 kronor i samlat sparande hos Avanza så kan man välja den nya courtageklassen som innebär gratis handel på Stockholmsbörsen. Övriga börser kostar enligt courtageklass Mini prislista, tex USA-handel från $1.

Det här är ett grymt bra erbjudande för alla parter! Småspararen som kan komma igång och bygga upp en sund väldiversifierad portfölj utan att avgifter äter upp för stor del.
För Avanza är det också win, de får in sparare i sin portal. Sparare som förr eller senare går över till annan courtageklass och eller köper annat som medför intäkter för Avanza.

Läs mer om erbjudandet hos Avanza

Avanza har bloggat om erbjudandet, här är länken till deras blogg med jättemycket info om det hela.

6 kommentarer:

 1. Jag har läst om det här på flera ställen nu och förstår inte riktigt det fantastiska. De kunder som idag betalar 1 kr per affär och pga den modesta storleken på sitt sparande antagligen inte gör mer än max ett par affärer i månaden kommer nu att spara 1 kr per affär.

  Ett smart och samtidigt sympatiskt marknadsföringsdrag av Avanza, men "no big deal" som de säger i en annan lyckad reklamkampanj.

  SvaraRadera
 2. Jätteintressant grepp som Avanza tar med gratis aktiehandel.

  Jag har läst din blogg från och till, mer regelbundet än sällan. Men det är synd att du ger Avanza så mycket utrymme i bloggen. Det är skillnad mellan annonser och inlägg som enbart syftar till att promota ett företag som betalar för reklam. Med all respekt, men det här inlägget är i mina aktieintresserade ögon, törstande efter intressanta tankar om börs och finansmarknaden från dig, helt meningslöst och bortkastat.

  Ser fram emot kommande inlägg.

  /Player

  SvaraRadera
 3. Om jag skall utgå från mig själv så har jag aldrig erhållet något som varit gratis på aktiemarknaden. När detta investerande skall börja kanske den presumtive spekulanten bör fråga sig: Bör man gå in med ett så litet kapital, och direktinvestera i aktier?

  Svar: Nej. Oddsen att lyckas är faktiskt på tok för dåliga.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
 4. Avanza är på många sätt ett obehagligt företag... Samtidigt som man alltid gör ett stort nummer av gimmickartade prissänkningar så avskaffade man för ett par år sedan notasammanslagningen för flertalet kunder. En "reform" som Avanza tjänade massor på samtidigt som spararna förlorade lika mycket.

  SvaraRadera
 5. Bra initiativ av Avanza som är den mer innovativa nätmäklaren i Sverige. Hoppas nu på att de expanderar till Norge där jag har vänner som får nöja sig med norska Nordnet med höga courtage och dålig service.

  SvaraRadera
 6. Känns mer desperat än genomtänkt, som ett bakvänt frequent flyer-program där man låter trogna resenärer betala men bjuder in de som reser en gång om året till loungen.

  SvaraRadera