Månadsrapport Aktiespararna Direktavkastning

 


Nu finns en ny månadsrapport för Aktiespararna Direktavkastning på fondbolagets webbsida. Ja jag har pitchat månadsrapporten tidigare men vill ändå lyfta upp den nu igen i samband med att en ny kommit ut. 

Det är en rapport från fondbolaget med en ganska bred syn på börs och det som är relevant för den. Aktiespararna Direktavkastning är en indexfond varpå en bred syn i en månadsrapport känns rimlig. Fonden förvaltas ju passivt och de behöver inte lyfta fram hur smarta de är eller vilka bra saker de gjort på samma vis som en aktivt förvaltad fond gör. 

Rapporten tar en minut att läsa och utöver en generell bild av aktiemarknaden får man en bild av fondens prestanda och innehav.

Direktlänk till rapporten: https://cicerofonder.se/wp-content/uploads/Aktiespararna-Direktavkastning-Manadsrapport-2022-10.pdf

Länk till den specifika sidan för fonden hos fondbolaget: https://cicerofonder.se/fund/aktiespararna-direktavkastning/

Länk till mitt inlägg om Aktiespararna Direktavkastning b: https://petrusko.blogspot.com/2022/10/aktiespararna-direktavkastning-b.html

2 kommentarer:

 1. Klickar jag på andra länken (fonden hos fondbolaget) så står det under fondfakta att fonden inte delar ut utdelning. Har Du länkat till rätt fond?

  Trevlig Helg

  //Krusse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Krusse,
   Det är samma fond som har olika andelsklasser. Andelsklass b pyyntar utdelning. Det finns en infosida som är samma för alla andelsklasser. Där kan det sstå att ingen utdelning pyntas och nä det stämmer inte för andelsklass b.

   Det finns specifika dokument för respektive andelsklass på den där sidan och där står det att andelsklass b pyntar utdelning.

   Mvh petrusko

   Radera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...