Jag får 3 utdelningar per vecka året runt! Jag har en rad investeringar som regelbundet pyntar utdelning. Så pass ofta att jag får 3 st utdelningar varje vecka. Detta har ett fräckt namn: Dividend Carpet Bombing.

Som en bombmatta bombar det in utdelningar varje månad, varje vecka. Ja hela 3 gånger per vecka år in och ut.

Utdelningsinvesterare kallar jag mig och investerar primärt i aktier som pyntar utdelning. Så klart tittar jag på en rad olika faktorer och nyckeltal när jag investerar varav utdelning är en utav dem. Utöver att jag gillar utdelningar för att jag lever på dem så har jag fler goda anledningar att gilla dem. Genom att filtrera bort bolag som inte pyntar utdelning så har jag i ett nafs skippat många dåliga bolag. Många bra också förvisso men det finns tillräckligt många bra bolag som pyntar utdelning att jag kan kosta på mig att sålla bort bra bolag utan. En annan bra sak är det här att man brukar säga att "utdelningar ljuger inte". Utdelning är riktiga pengar och om ett bolag inte genererar cash över tid kan de heller inte pynta utdelning. Man kan inte trixa med bokföring och dela ut pengar, det går liksom inte trolla fram riktiga pengar. I längden alltså.

Stora sunda bolag som regelbundet pyntar utdelning. Allra bäst gillar jag sådana som årligen höjer utdelningen dessutom. Det finns gott om sådana, allra mest så i USA där det är en stor grej. Bolag som presterar bra över tid kan också höja sin utdelning år efter år.

Jag har runt 30 investeringar som pyntar utdelning allt från månadsvis till årsvis. På ett år tar jag emot cirka 150 utdelningar från dessa investeringar. Det blir ungefär 3 utdelningar per vecka.

I många år återinvesterade jag varenda krona. Det är över 20 år sedan jag började med min utdelningsstrategi och numera lever jag på mina utdelningar. Fortfarande återinvesterar jag en del för jag tycker det är så attans kul. I början är det inte många kronor varje utdelning men med tiden växer det till sig och blir mer och mer.

Läs mer: 

Länk till sidan där jag listar mina innehav.

Länk till inlägg om mitt nyaste innehav Unilever.

23 kommentarer:

 1. Så himla kul ! Jag älskar utdelningar. Även om det bara kommer 10 kr så är det så kul att föra in det i mitt Excelark :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag instämmer, det är verkligen kul att få utdelningar genom att man är delägare i fina bolag. Man äger fina grejor och man får betalt för det. Katsching!

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Det var inte mycket ;) Jag får nog i snitt 10 st per vecka från mina 183 enskilda innehav...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oooff det var många innehav det men ändå få jämfört med Peter Lynch som hade över 1000 st ett tag. Har du Avanza appen och katschingljudet för utdelningar? =)

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Ligger lite efter, men inte så långt. Får 118 utdelningar i år från ca 35 bolag. 6 av dem är månadsutdelare. Dock har jag bara investerat i 4 år, så jag kan inte leva på det...än.

  SvaraRadera
 4. Ligger lite efter, men inte så långt. Får 118 utdelningar i år från ca 35 bolag. 6 av dem är månadsutdelare. Dock har jag bara investerat i 4 år, så jag kan inte leva på det...än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Där smattrar det in utdelningar minsann! Över tid blir de större och större. Bra att du investerat i 4 år, om ytterligare 4 år lär dina utdelningar vara betydligt större. 4 år efter det än större och...

   Snöbollen är i rullning.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Jag får 326 utdelningar i år (dvs drygt 6 i veckan) från 96 bolag. Älskar Avanzas katching-ljud men hoppar ibland högt när jag inte är beredd :) Är excelnörd och har full koll på vilka utdelningar som ska komma och gillar att pricka av dem efter hand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Alice,
   Tack för din kommentar. Det låter gött det där med pling 6 gånger i veckan. Jag är nördig med Excel också, älskar att stirra i den och uppdatera osv.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Hej,
   Jag har missat det där med katching-ljudet. Vad är för något och har ni något länk till infon.
   Mvh /Danne

   Radera
  3. Tjena Danne,
   Det är i Avanzas mobilapp. Om man har på aviseringar och ljudet på så plingar det till varje gång man får en utdelning.

   Mvh petrusko

   Radera
  4. Oh! Va rolig! Tack för tipset. /Danne

   Radera
  5. Plinget kommer kl 08.30, kan vara bra att veta.

   Radera
 6. Måste kännas skönt att ha 10 miljoner....grattis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena UtdelningsBagaren,
   Mja det är för mig lite oklart vad Anonym ville förmedla eller uppnå med kommentaren. Jag brukar inte prata i termer som kronor och ören.

   Jag tycker om aktier och börsen och att skriva om den. Oavsett om man investerar en hundralapp eller en annan valör.

   Mvh petrusko

   Radera
 7. Jag gillar utdelningsfilosofin, och har lärt mig väldigt mycket av dina inlägg. Men tyvärr så tappar jag riktning ibland, och tålamod. Inser att det är en mycket klok strategi, men tror mig missa tillväxt och då köper jag mer fonder i stället. Främst indexfonder. Tycker det är svårt att stå emot ingivelser från mig själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sjv55,
   Dina utsvävningar kunde ju varit värre, indexfonder och liknande behandlar dig väl de också i långa loppet. =)

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Hej, detta stämmer verkligen in på mig också. Har försökt med utdelningstartegi till 100%, även med ca 60% och resten tillväxt blandar med index/ib. FOMO sköljer över mig och jag byter tillslut strategi, vilket jag vet är dumt.

   Radera
 8. Tack för en bra blogg! Jag började läsa på om aktier via bl a din blogg och startade en portfölj för ca 5 år sen. Som småbarnsförälder är det svårt att ha en hög sparkvot men som du säger är detta ett maraton.
  I år får jag ca 5000kr i utdelningar från ca 35 bolag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Patrik,
   Det var kul att höra. Bra gjort där, din snöboll är i rullning. Alltid har vi något att lägga pengar på men kan vi bara under resan sätta undan något till ett långsiktigt spar på börsen så gör tiden resten.

   Mvh petrusko

   Radera
 9. jag har del kvartals utdelningar,1st varje mån,det är cibus.snart ochså sbb b
  varje mån..klarar mig på dessa i utdelning.sen en del annat
  Petrusko ångrar du inte att du satsade på sbb b för några år sen?
  vet att du inte gillade ilja då.men vilket bra jobb han har gjort

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Matte,
   Tack för din kommentar. Ilija har verkligen imponerat och de som investerat har fått mycket bra avkastning. Det finns många aktier där ute som gått väldigt bra och jag går inte runt och ångrar alla de jag inte investerat i. Jag kan glädja mig i alla andras investering i tex SBB som gått attans bra. Det tycker jag är kul.

   Mvh petrusko

   Radera

Cibus förvärvar 6 livsmedelsfastigheter

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag meddelade fastighetsbolaget Cibus att de förvärvar 6 stycken fastigheter ifrån kr...