Bästa infon om REITs


Här har ni den bästa videon och infon jag stött på hittills om amerikanska fastighetsbolag av typen REITs. Den förklarar på ett mycket enkelt och tydligt sätt vad en REIT är, hur den funkar och varför samt olika typer av REITs. Den sista minuten pratar de om skatt men det kan du skita i för det gäller amerikanska investerare. Vi svenskar beskattas som vanliga amerikanska aktier. I en KF eller ISK dras det 15 procent källskatt som man har möjlighet att få i retur. Läs mitt inlägg om utländsk källskatt.

Videon är cirka 11 minuter lång och Deidre Wollard från Motley Fool gör det grymt bra. Om ni gillar videon så klicka gärna på tummen upp hos Youtube. Det hjälper dem att nå ut till fler med sina kickass videos.

Jag äger flera REITs varav Realty Income och EPR Properties är amerikanska och så äger jag några kanadensiska som fungerar likadant.

Ha du inte hört talas om REITs förut nämner jag kort och gott att det är en populär typ av bolag för utdelningsinvesterare. Mer info har du i videon.

5 kommentarer:

  1. Tack! Har en Retur!
    Mackan

    SvaraRadera
  2. Hahaha, jag skrev fel där!
    Mackan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, attans autocorrect.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Kollade på hela klippet och lärde mig en hel del om REITS.

    En sak som jag funderar på är om en REIT delar ut en stor del av vinsten till sina aktieägare finns det något ekonomiskt utrymme kvar att växa verksamheten större och expandera genom exempelvis fastighetsförvärv, renovering och nyproduktion mm?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Lyckeby,
      Ja absolut. Fastighetsbolag i både Sverige och USA anskaffar nytt kapital för att växa. Banklån och obligationer är en del. I USA använder man i högre grad eget kapital som finansiering vilket sänker den finansiella risken. De ger alltså ut nya aktier för att finansiera förvärv. Eftersom de är duktiga på det de gör och tjänar pengar på sin verksamhet så växer FFO per aktie trots att antalet aktier stadigt blir fler.

      Mvh petrusko

      Radera

Detta gör Nasdaq för att främja fler svenska ETFer

  Vad gör egentligen Nasdaq för att främja fler börshandlade fonder på Stockholmsbörsen? Det har jag frågat mig genom åren men nu har jag fa...