onsdag, juni 27, 2018

Mina senaste aktieaffärer


Jag hade tänkt mig att köpa Consolidated Edison på amerikanska börsen som jag skrev om härom dagen men mitt senaste köp spenderade jag inte en enda dollar på. Det blev köp i ett svenskt bolag istället.

Det blev ett knippe Investor då jag inte kunde motstå dem för 348,6 kronor. På den kursen får jag nästan lika hög direktavkastning som i Consolidated Edison men en mycket högre förväntad utdelningstillväxt samt ingen valutarisk.

Under 2018 betalar Investor en utdelning om totalt 12 kronor där den är uppdelad om 8 kronor i maj och 4 kronor i november. I många år har de höjt utdelningen med 1 krona per år och det är förväntat att de gör det även framöver. På kursen 348,6 kronor är direktavkastningen 3,45 procent på utdelningen som betalas i år och för nästa år är den 3,73 procent. Om utdelningen höjs med en krona som förväntat innebär det en utdelningstillväxt om 8,3 procent.

Investor är ett suveränt bolag att ha som bas i portföljen. Det ger riskspridning nästan som en indexfond men den förväntade avkastningen är lite högre än index. Så har det varit historiskt i vart fall och jag tror att Investor kommer fortsätta prestera bättre än index på lång sikt.

Länk till Investor hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

8 kommentarer:

 1. jag avvaktar till kraschen kommer med att köpa aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra, när kommer den?

   Radera
  2. Säger inte att den inte kommer komma, men så tänkte jag i två år...
   Om man kollar på utvecklingen på stockholmsindex så har det gått sidledes de senaste åren. Kanske blir flera år sidledes istället för stor nedgång?

   Radera
  3. Såna kommentarer läste jag 2010 också. Tajma marknaden är sjukt svårt, har du vad som krävs? Det har inte jag.

   /Andreas

   Radera
 2. Investor är ett riktigt fint bolag, Petrusko. Jag köpte ett nytt knippe Xact Högutdelande, som ligger på en bra nivå anser jag och fyllde även på i mina två fonder; Storebrand Global Multifaktor och Swedbank Robur Ny Teknik.
  Må så gott. Hälsningar Stefan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Stefan,
   Rimliga fonder du har där. Borde blir riktigt bra på lång sikt.
   God sommar på dig

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Jag gjorde som du och fyllde på med fler Investor. Under 350 kr får man nästan de onoterade innehaven "gratis". Det och med deras fina utdelningstillväxt, gick det inte att motstå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Stojko,
   Tack för din kommentar. Kul där att du också fyllde på Investor. Ja visst gjorde vi en bra deal där strax under 350 kronor. =)

   Mvh petrusko

   Radera