Jag har hakat upp mig. Mer Latour


Imorgon får jag en rejäl utdelning från Axfood och har planerat att använda en del av den till mitt ordinarie månadsköp. I min budget har jag ett fast belopp som jag skall investera varje månad. Likt inflation och utdelningstillväxt höjer jag mitt månadsbelopp varje år. I alla fall.. Imorgon får jag utdelning från Axfood och jag som har kredit på depån kan handla redan nu utan att utlösa något lån eller insättning. Skulden regleras inatt och då kvittas den mot min utdelning som om jag aldrig hade utnyttjat min kredit.

På bilden ovan är Latours VD Jan Svensson och det är inte för inte som han ser så himla glad ut. Hans Latour har presterat makalöst bra över tid och det är en god anledning att se sådär nöjd ut.
Jag har uppenbarligen hakat upp mig som köpt Latour så ofta på sistone. När jag skriver om mina köp brukar jag använda Latours logga som bild överst men den har ni ju sett så ofta nu att det var passande med en bild på Jan Svensson, VD för Latour.

Jag knökade in varenda liten slant utav mitt månadsspar i Latour idag. Jag brukar fördela det på några olika bolag som jag ökar i varje månad men nu blev det Latour för hela slanten. Dels tycker jag värderingen är helt okej nu i linje med substansvärdet och dels så väger inte Latour så tungt i min väska. Jag har gjort många små köp. Latour väger kring 1 procent av min portfölj vilket är betydligt mindre än Investor och Industrivärden som är de andra investmentbolagen jag äger. Latour är kanske det bolaget jag gillar bäst av de tre men jag tar det lite varsamt med viktningen då direktavkastningen är så fasligt låg kring 2,4 procent. För mig som lever på utdelningar behöver jag egentligen betydligt högre direktavkastning än så. Snittet i min portfölj hålls uppe dock och Latour är en flitig höjare så det funkar fint det här. Latour är också en viktig del i mitt spar jag har åt mina barn.

Länk till Latour hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

7 kommentarer:

 1. Latour är stabilt men tråkigt, har bytt till Indutrade där Spargrisen Lundberg köpt en rejäl dos!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena arajs,
   Indutrade verkar vara en riktig pärla. Jag vill minnas att jag var på en aktieträff med dem för flera år sedan och tyckte att de hade en imponerande prestanda och strategi. Ser nu i ägarlistan att Utöver Lundberg som en bra och största ägare så har den en förtroendeingivande näst största ägare i Didner & Gerge.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Köpte faktiskt också mer Latour idag. Det kan aldrig bli för mycket. Eller jo, det kan det ;D Kul att läsa det du skriver om bolaget i alla fall!

  Kronan till Miljonen - för varje krona är början på en ny miljon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena KTM,
   Tack för din kommentar. Nice, det blir nog bra med många Latour i portföljen =)

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Tjeena hur går det med inlägget ang barnspar? Fonder vs aktier / spridning allt mellan himmel och jord

  Mvh Marcus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Marcus,
   Ja det får ju bli av här snart. Det är ett intressant ämne. Får se om jag hinner med denna veckan men jag har det i plan.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Funkar din kredit verkligen så? Jag tycker att det är det rimliga men för mig sätter de alltid in pengar från krediten oavsett om jag täcker med andra insättningar under dagen eller inte.

  SvaraRadera

Mot alla odds - Hans Wallenstam

  Jag har precis lyssnat färdigt på boken Mot alla odds av Hans Wallenstam. Den handlar om fastighetskrisen på 90-talet i första hand och de...