De dumma pengarna rullar in på börsen. 38 mdr!

Nu är de i rullning, de "dumma" pengarna som skall in på börsen. De dumma för att de skall in till vilket pris som helst. Jag pratar om PPM-pengar. Med start igår 12/12 2016 investeras dessa pengar nu i fonderna som spararna valt sedan tidigare.
Det är 38 miljarder kronor som skall in i diverse fonder. Fondförvaltarna har inte så stort val utan de måste trycka in pengarna på börsen och köpa de aktier som skall vara i fonden. Passiva fonder har verkligen inget val. Aktivt förvaltade fonder kan slira lite på det och placera som de anser bäst men in på börsen det skall pengarna.

Och apropå det så går börsen urstarkt. Är det sammankopplat? Sannolikt ja, det är stora belopp som skall in i aktier.


Annons:
Bli grymt rik på aktier. 
Köp den mycket populära boken av Anders Haskel och läs hur just du kan lyckas med att spara ihop miljonbelopp på börsen. Lär dig hur man bygger en bra portfölj och hur man undviker dåliga bolag.

4 kommentarer:

 1. Hej,
  Jag förstår inte detta, hur vet du det och sker detta årligen?

  SvaraRadera
 2. Tjena Seb,
  Ja detta sker årligen vid den här tiden. Då skall den här stora pengasäcken tryckas in i fonder på ett bräde varpå fonderna måste köpa aktier till sin fond.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Om börsens uppgång endast beror på dessa 38 miljarder så kommer uppgången inte att bli långvarig. Det är estimat/förhoppningar om högre vinter hos bolagen som gör att uppgången kan bestå. Utan detta så kommer marknaden att korrigera kurserna efter ett tag.

  Trevlig Kväll

  //Krusse

  SvaraRadera
 4. Petrusko,

  Tack för ditt svar. Sker detta varje år i Dec?
  Det vart helt plötsligt ATH i portföljen och jag inte varför! Sen såg jag ditt inlägg, så tack för svar!
  (och Krusse - ja det har du självklart rätt i, vilket man redan börjar se, men det är ju ett ypperligt tillfälle att sälja ur sig om man vill byta aktier)

  SvaraRadera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...