fredag, juli 06, 2018

Mina senaste aktieaffärer

Igår körde Avanza kampanj med gratis courtage på USA-aktier och jag satt vid datorn med fingret på köpknappen och klurade på att öka i Johnson & Johnson. Jag köpte dock inget igår utan jag kom fram till att jag hellre ville öka i mina fina investmentbolag courtagefritt eller ej.

Idag har jag så köpt en liten slurk Latour som backar i spåren av Assa Abloys stora nedskrivning och så köpte jag desto mer i Investor. Att jag gör större köp i Investor har sina orsaker. Dels tycker jag att den ger en bättre riskspridning än Latour, nästan som en indexfond. Direktavkastningen är högre i Investor också och det är ju en viktig faktor för mig som är beroende av utdelningarna för att köpa mat och betala elräkningen osv. Utdelningstillväxten är god och pålitlig i dem bägge men snäppet högre i Latour. Sett till totalavkastning har Latour presterat avsevärt bättre än Investor historiskt men det är ju ingen garanti för framtiden. Jag har ändå god förhoppning om att Latour kommer prestera bra även framåt. Med stor respekt och tro på Latour köper jag stadigt mer men jag gör lagom små köp för att inte lägga allt för mycket pengar åt gången på investeringar med så låg direktavkastning. Sakta men säkert ökar jag i Latour alltså. Jag köper förvisso ofta i Investor också men det är just Latour som jag så metodiskt och regelbundet köper mer av. Baby steps vet ni.

Mer info om Latour hos Avanza (affiliatelänk).

Mer info om Investor hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

3 kommentarer:

 1. Har du några andra investmentbolag som du funderar investera i?

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja jag äger Industrivärden också och den hoppades jag skulle backa bara lite till ty den började bli oemotståndlig att öka i. Nu har den stigit en hel del på kort tid varpå jag fortsatt ligger lågt.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Tycker du att nuvarande kurs är ok att gå in i investor på? Äger inte Investor sen tidigare. Uppfattar dock innehaven som hyfsat cykliska vilket får mig att tveka lite. Ha en fin kväll petrusko.

  SvaraRadera