fredag, februari 19, 2016

Volatis innehav Besikta. Lägesrapport från konkurrenten Opus

Igår kom bilprovningsföretaget Opus med rapport och det var en ganska dyster läsning. Resultatet kom in en bra bit under förväntan och det är främst den svenska marknaden som surar.
Man uttryckte sig bla så här:

"Den svenska marknaden för bilbesiktning har varit tuff under året, med ett ökat totalantal besiktningsstationer och ett minskat antal besiktigade fordon."

Opus-aktien backade cirka 10% på rapporten.

Jag har inget intresse i Opus men jag försöker hålla lite koll på det pga mitt intresse i Volati som äger konkurrenten Besikta.
23/2 kommer Volati med sin rapport och då skall det bli intressant att läsa om Besikta som står för en stor del av intäkterna i koncernen.
Opus rapporterade oförändrad marknadsandel, hur ser det ut för Besikta tro? Minskad marknadsandel på en dålig marknad vore ingen höjdare.

Jag äger alltså Volati preferens med cirka 9% direktavkastning. Risken är inte låg men jag tycker det är en hygglig risk/reward i den.

4 kommentarer:

 1. Minskad marknadsandel för Besikta stämmer.
  De har inga visioner och lever kvar i det gamla.
  Har väl tappat ett par procentenheter av marknadsandelarna enl. Transportstyr.

  /Börje L

  SvaraRadera
 2. Volatil är helt klart en intressant Pref Aktiesom jag har tittat på ett tag, men känns som ev fortsatt kursnedgång uppväger den höga utdelningen. Hur länge har du ägt den & ungefär hur stor del av din portfölj utgör den?

  Mvh // Peter

  SvaraRadera
 3. Är det någon som har besökt en Besikta-station? Är det fräscht och trevligt som hos t.ex Carspect? Erbjuder man något mervärde som gör att kunden vill komma tillbaka? Vad menar du (anonym) med att de lever kvar i det gamla? :)

  SvaraRadera
 4. Hade Opus för ett bra tag sedan, en del saker som inte gått deras väg sedan dess så tur man sålde. Satsade på Starbreeze istället vilket jag är väldigt glad för. Dock inget bolag för Petrusko direkt. ;-) /Micke

  SvaraRadera