onsdag, januari 13, 2016

Susanna Campbell till Teliasonera

Idag kom ett pressmeddelande om att Ratos VD, Susanna Campbell föreslås bli ledamot av Teliasoneras styrelse. Ett sådant här förslag är väl förankrat hos storägare och Susanna själv naturligtvis varpå det är närapå ren formalia det här "förslag" uttrycket. Hon kommer bli ledamot av Teliasoneras styrelse efter årsstämman den 12 april.

Som ägare av Teliasonera är det inget att hoppa högt över. Jag är övertygad om att hon är smart och duktig osv men hon är illa omtyckt av marknaden. Jag har genom alla år inte hört så många tycka illa om ett bolags VD som Susanna för Ratos ihop med Olof Faxander för Sandvik.

Marknaden gillar helt enkelt inte Campbell och att hon då skall bli ledamot av Teliasoneras styrelse är jag skeptisk till.

Länk till pressmeddelandet hos Avanza

Som aktieägare i Ratos bör man istället fundera på om det är bra att Susanna lägger sin dyrbara tid och fokus på Teliasonera när bolaget hon är VD för behöver så mycket. Ratos har underpresterat länge och de har flera portföljbolag som inte går bra. Det här kräver stort engagemang och mycket tid från Campbell och hennes team på Ratos.

4 kommentarer:

 1. Jag gillar rekryteringen. Kritiken mot Susannas tid som VD i Ratos tycker jag är orättvis och handlar mer om aktiekursen än om att hon har tagit dåliga beslut. Ratos affärsmodell är helt enkelt föråldrad då konkurrensen har ökat samtidigt som små bolag redan är internationaliserade på ett sätt som var ovanligt i början på 00-talet.

  Hade hon lyckats få snurr på Ratos skulle hon ha varit en fantastisk VD men nuvarande utveckling är ingen indikation på varken kompetens eller inkompetens. Däremot tror jag att hennes kompetensprofil passar bra för Telia. Varje gång jag tittar på nyckeltalen blir jag imponerad av Dennelind men jag tror att Campbells erfarenhet av att stöpa om bolag och sköta internationella affärer kan bidra i styrelsen.

  SvaraRadera
 2. Känns som varken Ratos eller TeliaSonera är några heta bets för merparten av alla icke institutionella investerare. I fallet med TS kan man kanske genomföra lite besparingsprogram och göra något förvärv långbortistan, men hela den marknaden är extremt marginalpressad och jag kan helt ärligt inte se något positivt i TeliaSonera de kommande åren. Ingen tillväxt och förmodligen en avtagande utdelning. Den tidigare så feta katten börjar bli för gammal helt enkelt.

  SvaraRadera
 3. Håller helt med Aktieingenjören. Tycker Susanna Campell är suverän som VD för Ratos. Hon uppvisar disciplin, och fokusering.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
 4. Det är viktigt i media att ha en bolagsstyrelse med jämn könsfördelning. Det är inte jätte många kvinnor på Vd poster i större börsföretag.

  SvaraRadera