Arnhult fortsätter köpa Corem-aktier

 


Under december vred Rutger Arnhult upp köparvredet till 11 och dunkade in bortåt 100 miljoner aktier i Corem Property där han redan är storägare sedan tidigare. Igår registrerade han ytterligare köp via sitt bolag Arnia Holding AB. Köpet skedde den 23 december men sedan dess har det ju varit jul och annat gött varpå rapporteringen dröjt.

Ytterligare 7 miljoner stycken aktier den 23 december rapporterades in igår alltså. Detta köp var i Corem serie A och det är de vanliga A och B aktierna han köpt i huvudsak. En liten slurk D-aktier ingår i köpen under december men det rör sig om några tusen vilket inte är mycket att snacka om jämte nästan 100 miljoner stycken vanliga stamaktier.

Turn it up to eleven!

Ja han steppar upp ägandet här och jag gillar att bolaget har en tydlig huvudägare med ett starkt grepp om bolaget. Ägandet i Corem Property är en stor del av Arnhults samlade förmögenhet och som bekant kan man inte betala för sig med tillgångar utan de behöver omsättas till cash. Corem Property har gjort en stor insats i att hantera sin finansiella situation med förfall osv. De har agerat proaktivt och kan tänkas inom kort vara i en sits där de kan tugga på med sin verksamhet "som vanligt". Generera cash och betala utdelningar till aktieägarna. Varken Arnhult eller andra aktieägare kan betala mjölken på ICA eller lånet till banken med aktier. Corem är inte helt i hamn ännu men jag ser det som att de är på god väg att sätta sig i en sits där de kan fortsätta pynta utdelningar till sina aktieägare och fokusera på bolagets resa framåt.

Att sälja fastigheter och anpassa kostymen så att säga är inte något som varar för evigt. De dåliga bolagen går under men de sunda bolagen tuffar vidare efter att de anpassat sig till de nya förutsättningarna. 

Jag äger en liten slurk Corem Property preferens.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...