Jag har köpt investmentbolaget Lundbergs

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.


Nu äger jag investmentbolaget Lundbergs igen. Jag minns inte riktigt men tror det var senast i finanskrisen där kring 2008 som jag köpte/ägde bolaget senast. Då var värderingen väldigt låg medan jag idag finner den klart attraktiv. Lundbergs är ett investeringsföretag vilket är snarlikt ett investmentbolag men det är lite regler som är olika. Inget vi till vardags märker eller behöver tänka på och i folkmun får det gott vara ett investmentbolag.

Jag tycker Lundbergs har en väldigt fin portfölj där jag faktiskt gillar varje enskilt innehav. Ofta kan det vara så att man i en investering som denna får svälja att det är något innehav där i portföljen som man egentligen inte gillar eller är så noga med. Så är det inte för mig och Lundbergs. Jag gillar hela portföljen och idag kunde jag köpa den till nästan 10 procent substansrabatt. Det tycker jag är en bra deal. Både sett till vad jag får för pengarna och sett till Lundbergs historiska värdering.

Direktavkastningen är skitlåg men de brukar åtminstone höja utdelningen en liten smula varje år. Hur det blir med det nästa år får vi väl se då det kanske blir återhållsamt med utdelningar under 2023.

Det är ju inte för den fantastiska utdelningen jag äger Lundbergs. Det är för den fina portföljen med god potential och förhållandevis låg risk. Jag spränger sannolikt inte min börsportfölj på en investering i Lundbergs. Nä det är en försiktig investering, precis som jag vill ha det. Bilden överst i detta inlägg visar de olika innehaven i Lundbergs.

Länk till Lundbergs hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.3 kommentarer:

 1. Jag köper mycket hellre Lundbergs och Investor än OMXS30 / XACT SVERIGE.
  Tror på fortsatt överprestation av investmentbolagen.

  SvaraRadera
 2. Kul! Tog också en liten position för ett tag sedan. Känns som en ganska trygg parkering i rådande läge.

  SvaraRadera
 3. Deras fastighetsbestånd i Lundberg fastigheter vet du vilken typ av fastigheter det är? Hur stor del kontor/bostäder/affärer?

  SvaraRadera

Köpt in mig i Corem Property preferens igen

  I början av det här året sålde jag mina sista Corem Property preferens en bit över 200 kronor och ställde mig vid sidan. Läget var ansträn...