Corem säljer fastigheter

 


Fastighetsbolaget Corem Property Group meddelade idag via ett pressmeddelande att de säljer 4 fastigheter till ett underliggande värde om 125 miljoner kronor. Priset är i linje med bokfört värde och att man skriver sådär "underliggande värde" handlar ofta om att man räknar bort belåning och vad man faktiskt får cash i handen är överenskommet värde minus lån. Fastigheter ägs ofta via ett bolag som fastighetsbolaget i sin tur äger. De säljer bolaget som innehåller fastigheten/erna och lån. En sådan här affär kanske ger 50-60 miljoner när man dragit ifrån lånen. Det funkar på samma sätt som när du säljer din bostad. Har du belåning så dras den bort ifrån de pengar du får behålla efter affären.

Det här är bara en av flera avyttringar ifrån Corem på senare tid och de är inte ensamma om att avyttra nu. Det är ett sätt att stärka upp finanserna och nyckeltalen i fastighetsbolagen som påverkas av det högre ränteläget. Vi kommer nog få se fler avyttringar framöver bland fastighetsbolagen på börsen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...