Investor och utdelningen i år

 


Förra året fick vi 9 spänn i utdelning från Investor och innan dess hade de höjt utdelningen med en krona per år upp till 13 kronor. Förra året blev ju speciellt pga pandemin vi fortfarande befinner oss i. Nu är läget klarare jämfört med för ett år sedan och det blir nog inte försenade/slopade utdelningar på samma vis. Grunden för Investors utdelning till oss aktieägare är de utdelningar de tar emot från sina innehav. Med undantag för SEB är det generellt sett en annan sits nu och utdelningar torde ticka in i normal tid. Kanske inte lika stora som något år innan men det tickar in i tid åtminstone. Beträffande SEB så har de starka rekommendationer från ECB och finansinspektionen kring utdelningar vilket sannolikt mynnar ut i att de pyntar en liten utdelning nu i vår och eventuellt ytterligare en del senare under året om restriktionerna lättat då.

SEB väger runt 6 procent i Investors portfölj men dess direktavkastning är i normala fall över dubbelt mot många av de andra innehaven. Det är en inte obetydlig del av Investors kassaflöde som i sin tur ligger till grund för utdelningen till oss ägare.

Hade allt varit som vanligt hade vi fått 14 spänn förra året och sannolikt 15 i år. Nu blev det ett jack i kurvan och vägen framåt skall man inte ta för given. Kommer utdelningen höjas i rimlig takt från nuvarande nivå om 9 spänn eller skall den köra vidare från där vi "borde" varit nu om 14-15 kronor? Blir det ett mellanting? Ja det återstår att se i bokslutsrapporten där förslag till utdelning lämnas. Jag tar inget för givet men har med min försiktiga inställning förväntningar att det kan bli att vi sakta går vidare från nuvarande nivå om 9 spänn. Kanske 10-11 kronor i utdelning då alltså.

Bokslutsrapporten släpper Investor 21 januari.

Länk till Investor hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

8 kommentarer:

 1. Surt att streaken sabbades. Hade in i det sista hoppats på att Investor skulle få fram pengar till höstutdelningen, från EQT t.ex

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Min gissning är att dem betalar ut 10 kr nu till våren och återkommer senare hur det blir till hösten

  SvaraRadera
 3. Ska bli väldigt intressant med kommande "rapportflod" i år. Min gissning på Investors utdelning blir 12kr och en hyfsat generös succesiv ökning.

  SvaraRadera
 4. Gissar på 12 kr och därefter höjning med 1 kr/år / miljoneninnan40

  SvaraRadera
 5. Jag gissar på split (alternativt fondemission) inom en inte alltför avlägsen framtid.

  SvaraRadera
 6. Tack Petrusko för en mycket givande blogg!

  SvaraRadera
 7. Om jag minns rätt så var rekommendationen att bankerna får dela ut max. 25% av vinsten. Bankerna har tidigare delat ut betydligt mer än 25% så det blir en sänkning från utdelningarna under våren 2019.

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera
 8. tack för intressant inlägg!

  SvaraRadera

Dagligvaruhandeln ökade 6,7 procent i juli

  Branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel släppte idag siffror för juli och visar på att försäljningen ökade med 6,7 porocent. Justera...