Hitan ditan börs och mer Essity

 


Börsen går lite hitan ditan nu. Det är någon dag upp och en annan dag ned. En aktie som inte alls hängt med i den goda utvecklingen på börsen de senaste månaderna är Essity och jag tycker den är rimligt prisad till kurs en bit under 300 spänn. Jag köper regelbundet fler och till nuvarande kurs runt 260 kronor tycker jag den är klart attraktivt värderad.

Idag blev det köp på 259,8 kronor. Aktien är inte poppis just nu på marknaden men det kan ändra sig snabbt på kort sikt. I det långa loppet brukar aktier gå ungefär som bolaget och Essity har mycket goda utsikter på riktigt lång sikt som flera decennier. Det kan bli så att den går dåligt på kort sikt och det gör mig inget då jag har blicken i det långa teleskopet. Med urstarka megatrender i ryggen tvekar jag inte på Essity i långa loppet. Efterfrågan ökar stadigt över tid. För varje år som går efterfrågas det mer blöjor, bindor och allt vad Essity har i portföljen. Människor världen över lever längre och får det bättre ställt. Personlig hygien är högt prioriterat när man får det bättre ställt. Här i Sverige har vi gjort den där resan för många år sedan, att vi fick det bättre och kunde köpa bindor och tvättlappar men ute i vida världen finns det många som står inför den. Däremot är vi med i det här med en åldrande befolkning. Vi lever allt längre och vi blir fler som behöver inkontinensskydd mm.

I år pyntade de utdelning på hösten men det var pga pandemin och nästa år lär de betala på våren som vanligt. Nu senast var utdelningen på 6,25 kronor och med en utdelningspolicy som strävar efter stadigt stigande utdelning över tid kan man hoppas på ett snäpp högre till våren. Essity gör en fin vinst som täcker utdelningen ett par gånger om.

Länk till Essity hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.


2 kommentarer:

  1. Fyller också på när vi är på dessa nivåer. För min del gör det inget ifall den ligger och skvalpar ett tag till med hänsyn till mitt månadssparande.

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Off topic men jag läste i DI, Richard Bråse jämförde Castellum med Balder där den senare gett brutalt mycket mer totalavkastning även om Castellum också gått bra.
    Undrar, har du någon syn på Balder som bolag? Förutom att de inte delar ut.
    Har fastighetsbolag mest som en defensiv del i portföljen. Balder har väl något högre skuldsättning och fokuserar främst på bostäder, ser du någon överhängande risk? Alternativet för mig är Wallenstam vilket jag ser som låg risk.

    God jul!

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...