Jag klickade hem fler Investor


Ni vet hur man säger att man "klickat hem något" när man pratar om shopping online. Man klickade hem ett par nya fina Nike på rean. Ja jag har klickat hem ytterligare några Investor. Börsen backar kraftigt idag och priset på Investor är inget undantag. En rejäl prisnedsättning och det kan man ju med rätta kalla rea dessutom. Medan Nike skor behöver sättas ned minst 15-20 procent för att vi konsumenter skall känna att det är rea så infinner sig rea-känslan tidigare på börsen. Där sänks inte priset så kraftigt under en dag eller två. "Men det kan ju bli billigare imorgon" säger ofta någon när man pratar rea på börsen. Ja det kan det absolut och dagen efter det men man vet inget om det på förhand. Skippa Nike-köpet i hopp om lägre pris imorgon och du kan få gå barfota.

Jag strävar efter att göra rimliga aktieköp. Den som strävar efter att träffa det mest ultimata köpläget gör förmodligen aldrig det och är sannolikt inget vidare lyckosam i den strategin. Ofta hör man folk prata i de termerna men det är desto färre som i verkligheten lyckas med det där. Att köpa på det ultimata köpläget och sälja vid ett lika fantastiskt läge.

Fokusera på att äga sunda bolag och du kommer bli framgångsrik med att göra rimliga köp. När du äger bra bolag som tex Investor så räcker det långt att ha gjort ett rimligt köp. Man behöver inte träffa det mest fantastiska köpläget för att investeringen skall bli bra.

Investor är ett fantastiskt bolag med mycket bra innehav rakt igenom. I en enda investering får man exponering i en rad olika bolag och branscher. Hälsovård är en stor del i Investor och det tycker jag är en attraktiv sektor att vara exponerad i med tanke på urbanisering och jordens befolkningsutveckling de närmsta 30 åren.

För några dagar sedan köpte jag Investor för strax under 510 kronor. Idag pyntade jag lite mindre än så. Om 20 år kommer min investering ha växt kraftigt och några kronor skillnad hit eller dit i inköpskurs kommer inte märkas ens. Det är inte de där enstaka kronorna i lägre inköpskurs som gör den stora avkastningen utan det är tiden jag är investerad. Så kallad "time in the market". Som investerare är tiden din bästa vän. Kanske har du hört talas om snöbollen i rullning och ränta på ränta? Det är just tid det där handlar om. Visst kan man inte blint köpa till vilken kurs som helst men om man strävar efter rimlig värdering i bra bolag som jag nämnde ovan så blir det förmodligen alldeles utmärkt.

Länk till Investor hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar. 

1 kommentar:

  1. Investor har gått bättre än OMXPI både på 12 månader och sen årsskiftet. Kurs/EK ligger på 0,99, enligt Avanza. Ibindex beräknar substansvärdet till 639.60 kr, så någonstans kring 13 och 23 % ligger substansrabatten på. Kan vara värt att titta mer noggrant på.

    SvaraRadera

Emilshus rapport Q1 2024 - Höjd prognos

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag var det dags för fastighetsbolaget Emilshus att presentera sin rapport för det fö...