Realty Income höjer utdelningen


Det amerikanska fastighetsbolaget och månadsutdelaren Realty Income meddelade igår att de höjer sin utdelning för 107:e gången. Det markerar 91 kvartal i följd av utdelningshöjningar och de har ända sedan noteringen 1994 höjt minst 1 gång per år.

Nu höjs månadsutdelningen från $0,233 till $0,2335 och i årstakt blir det $ 2,802 vilket på kursen $63 ger en direktavkastning om 4,4 procent.

Tack vare en suverän strategi med bla cherry pickade hyresgäster så har Realty Income klarat sig utmärkt hittills i Coronakrisen. Det ser ut att hålla sig så. Utdelningen är det verkligen ingen fara med. De genererar rejält med cash och bara en liten del av hyresinbetalningarna släpar.

Jag äger Realty Income och tycker det är ett fantastiskt bra fastighetsbolag med sina starka hyresgäster som står pall tuffa kriser och diverse utmaningar. Hyresavtalen är av tripple net lease typ vilket innebär att hyresgästen står för i princip alla kostnader förknippade med fastigheten. Årliga hyreshöjningar ligger i avtalen. Hyresgästerna är till stor del investment grade rejtade och de är noga utvalda med verksamheter som ej hotas av butiksdöden. Det är gym, apotek, dagligvaruhandel, logistikcenter som tex FedEx.

Länk till Realty Income hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...