Köpfest i investmentbolagen



Jag har redan skrivit idag om att jag handlat fler Investor och efter det har jag shoppat än mer aktier i bolaget. Det blev även fler Industrivärden i ett par omgångar i takt med att den backade mer under dagen. Jag hade planerat sedan tidigare att öka i Industrivärden i närtid.

Det blev några omgångar Svolder också. Jag äger det bolaget sedan tidigare fast endast i ett pensionsparkonto som jag inte räknar in i min "vanliga" portfölj. Den här gången tog jag in den i vanliga portföljen och tänker att jag skall vikta upp den även där framöver.

Svolder har ingen vidare fet direktavkastning men jag kan leva med det. Totalavkastningen däremot har inte varit något att klaga över historiskt. De har brutet räkenskapsår och delar ut pengar i november varje år. Deras största innehav och ytterligare flera portföljbolag har helt slopat eller sänkt sin utdelning rejält. Det i sin tur leder till att Svolder kan tänkas sänka sin utdelning kraftigt i år.
De har för målsättning en stadigt stigande utdelning men primärt så baseras den på de utdelningar de tar emot ifrån portföljbolagen.

2020 får man se som ett förlorat år generellt sett vad gäller utdelningar. Framöver repar det sig och nya höjder kommer nås.

Idag backade börsen rejält och det påverkar mig ingenting annat än att jag fick mer för pengarna när jag köpte fler aktier. På lång sikt går börsen upp. På kort sikt går det upp och det går ned. Att noja över den där nedgången på kort sikt är helt fel fokus. Lyft blicken och fokusera på den långsiktiga uppgången.

10 kommentarer:

  1. Hej Petrusko.
    Riktigt bra jobbat. Själv köper jag bara en gång i månaden. Automatisk månadssparande som sköter sig själv. Full investerad långsiktigt. Väntar aldrig några röda dagar då jag gillar automatisk,underhållsfritt ��. Ha det så bra. Lycka till.
    Mvh.jacke77

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Jacke,
      Ja det är ett smidigt upplägg med automatiskt spar. Det tickar på i ur och skur.

      Ha det gott

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Hej Jacke!

      Vad kör du för fonder?

      Fonddoktorn

      Radera
    3. 100% LF Global indexnära.
      Mvh.jacke77

      Radera
  2. -108k idag. Happy times :D

    SvaraRadera
  3. Ja! Ljuvligt! Även jag passade på att fynda mer Industrivärden. Har, sedan jag skaffade avanza för drygt fyra år sedan, alltid haft en tanke om att jag vill/måste spara regelbundet, månadsvis, samma summa - samma dag. Har inte riktigt kunnat välja vilken dag jag ska ”gå in” så istället har det blivit lite mer sporadiskt, men ändå att jag har handlat för ungefär samma summa månadsvis. Vilket har gjort att jag haft betydligt mer likviditet när det dippat. En får väl hitta sin egen strategi som en är nöjd med helt enkelt :)
    /Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Linda,
      Jag gillar ditt upplägg. Man får hitta sin egen väg och det viktiga är ju bara att det blir av.
      Ha det gott

      Mvh petrusko

      Radera
  4. tack för peppen, jag handlar också så mycket jag kan , men kan bli nojig när det blir så totalt rött. Känns skönt att en " gammal erfaren man " pekar på att det faktiskt går upp och det går ner men i slutändan så bör det vara en uppgång :)

    SvaraRadera
  5. Vad tror du om Latour och Creades? Vill in men deras substanspremie verkar hålla i sig i evigheter..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Ja både Latour och Creades har haft en väldigt hög värdering en längre tid nu. Det brukar gå upp och ned det där och jag tror inte det förändrats. Ibland kan man behöva vänta lite längre på att värderingen skall gå ned. I Latours fall är det faktiskt så att man historiskt har kunnat köpa det när som helst till vilken värdering som helst och ändå fått en makalöst bra avkastning vida bättre än index. Det är dock ingen garanti att det blir så även i framtiden.

      Mvh petrusko

      Radera

VIX index och stigande optionsintäkter

  VIX är något du kanske hört tuffa traders slänga sig med tidigare men inte känt någon mening eller intresse att sätta dig in i vad det är....