Bygger på min stadiga grund


Jag gillar investmentbolag och jag gillar breda investeringar som sprider risken. Den här typen av investering ser jag som en stadig grund i portföljen och idag byggde jag ytterligare stabilitet när jag köpte mer Investor på 498 kronor stycket.

Investmentbolaget Investor är ett fantastiskt bolag. Historiken är inget annat än strålande. De äger riktigt bra börsbolag och de har en fin onoterad del som presterar bra och innehåller bolag som jag verkligen gillar. Exempelvis Mölnlycke som gör engångsprodukter för behandling av sår inom vården.

Sin goda prestanda och potential till trots handlas bolaget med en rabatt runt 20 procent mot värdet av sina tillgångar (substansvärdet). Jag tycker det är en attraktiv värdering, ett bra bolag med god potential till ett rimligt pris.

Investor är även en bra utdelningsaktie med en lång historik av utdelningshöjningar. De har höjt sin utdelning med 1 krona per år i många år i följd nu. Om de som väntat höjer med 1 krona även nästa år så innebär det en utdelningstillväxt om drygt 7 procent vilket är helt okej. För varje år som går blir ju den där kronan en mindre höjning procentuellt sett men i några år till är det ändå en bra höjning i mina ögon. Sedan får man hoppas de uppdaterar sig så vi får se lite större höjningar procentuellt sett igen. Aktien lär väl splittas vad det lider men det har ju ingen betydelse i sammanhanget. Det är utdelningshöjningen i procent som är intressant. Om de splittar aktien på 2 och höjer utdelningen med 50 öre är ju samma grej som nuvarande 1 kronas höjningar.

Under 2020 kommer Investor pynta 14 kronor i utdelning fördelat på 10 kronor nu till våren och resterande 4 kronor i november. På aktiekursen 498 kronor ger det en direktavkastning om 2,8 procent.

Länk till Investor hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

8 kommentarer:

 1. just nu är rabatten 23% på investor!

  SvaraRadera
 2. Japp! Det är nu man skall vara aktiv och intresserad. Har kollat på LVMH nu på förmiddagen. Investor skall man ha ögonen på nu. Tveklöst. Astra?

  Mvh

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   AstraZ är nog ett bra bolag. Tyckte det såg lite dyrt ut sist jag spanade men antar att den backat nu likt allt annat.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tycker att värderingen i AstraZeneca lever mycket på prognoser. Antagligen är det bara de som ser värden på lång sikt som vågar vara kvar.

   Radera
 3. Kan lägga till att fortfarande resonerar nog många på följande vis när det gäller AstraZeneca.
  https://www.fool.com/investing/2019/10/31/astrazenecas-stock-is-on-a-roll-time-to-buy.aspx

  SvaraRadera
 4. Jag såg att Investor handlades runt 500 efter börsöppning så jag slängde in en köporder på 494 och nu ser jag att 10:10 gick ordern igenom. Härligt att ligga ordentligt på + redan första dagen :-) Ibland blir timingen helt rätt.

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera
 5. Jag lyckades köpa för 499:- och blev superglad. Under 500:- för Investor känns som ett riktigt köpläge!

  SvaraRadera
 6. Jag var liiite sen på bollen, misstänkte en nedgång så jag sålde av lite fonder för att få loss kapital att handla för i en eventuell dipp. Jag trodde dock att jag skulle ha lite mer tid på mig, så fonderna hann gå ner något litet. Surt, men förhoppningsvis hämtar jag tillbaka en del på mina nya köp. Förutom att fylla på mina utdelningsaktier passar jag även på att ta in tre nya. 3M, Axfood och Stora Enso. Som relativ nybörjare, blundar jag och trycker på köpknappen. :-)

  SvaraRadera

iShares MSCI USA Quality Dividend UCITS ETF

Det här är är en börshandlad fond med inriktning mot amerikanska bolag med sund finansiell ställning och god utdelningspotential. iShares...