Jag köpte mer Peab idag


Byggbolaget Peab presenterade nyligen en helt okej rapport för det andra kvartalet och jag tycker att det är det bolag i sektorn som presterar bäst rent verksamhetsmässigt. NCC och Skanska har ju sina bekymmer de arbetar med och presterar inte alls så bra som de skulle kunna och borde göra. De kommer naturligtvis komma till rätta med det där men till dess är det Peab som presterar bäst. Historiskt har jag ägt dem alla tre och är intresserad av att köpa in mig i de andra igen när de presterar bättre igen.

Idag ökade jag i Peab på 81,4 kronor vilket också blev stängningskurs för dagen. Räknat på vårens utdelning om 4,2 kronor är direktavkastningen nu cirka 5,2 procent. Det är klart tänkbart att de höjer utdelningen nästa vår men det får vi ta som det kommer. Analytikers snittestimat är en höjning till 4,3 kronor. Vinsten väntas bli drygt 7 kronor och p/e-talet hamnar på drygt 11.

Dagens köp gjorde jag för pengar jag skrapade ihop från mitt buffertkonto. Inom ett par dagar får jag utdelning från Akelius preferensaktie och jag siktar på att köpa fler Peab då.

Länk till Peab hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

3 kommentarer:

  1. Snyggt! Tycker också att Peab levererar bäst i sektorn för tillfället. Skanska är dock mitt största innehav i byggsektorn så hoppas att de fortsätter så sakteliga utvecklas i rätt riktning igen :)

    SvaraRadera
  2. Peab bäst just nu. Själv har jag gått in i NCC, gillar bolaget och litar fullt ut på att ledningen med dess åtgärdsprogram gör att man blir långsiktigt stabila.

    SvaraRadera
  3. När köper du mera i Abbvie?

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...