Besikta köper konkurrenten ClearCar

ClearCar är besiktningsföretaget som tidigare i år fick sitt tillstånd indraget och kort därefter fick det i retur i vart fall temporärt. Besikta som ägs av industrigruppen Volati betalar 40 miljoner kronor, 10x EBITDA för ClearCar och sina 80 stationer.
En affär som sannolikt blir win win. Nuvarande ägare stod inför risken att missta tillståndet. Prislappen har blivit därefter och Besikta behöver nog inte oroa sig särskilt kring tillståndet. De har erfarenhet och bra rutiner, ClearCar kommer integreras i Besikta.
Tillsammans har de cirka 27% marknadsandel och blir näst störst på marknaden för besiktning. Före Opus och bakom Svensk Bilprovning som är störst på knappa 30% marknadsandel.

Sannolikt ett bra kompletteringsförvärv för Volati och dess innehav Besikta. Man visar att man är snabbrörlig när det gäller. ClearCar fick problem och Volati var snabbt framme och tog möjligheten att förvärva sitt dotterbolags konkurrent.

Disclaimer: Jag äger Volati preferens.


1 kommentar:

  1. Riksdagens trafikutskott går emot Transportstyrelsens förslag om glesare bilbesiktningsintervall. Det är ju också bra för Besikta bilprovning. En lyckad tajming av affären att köpa ClearCar.

    SvaraRadera

Ett knippe preffar

Jag förvaltar min portfölj med målsättning att den skall generera att kassaflöde till mig att leva på. Jag lever på utdelningar och en de...