måndag, mars 20, 2017

Ratos har sålt sista slurken sprit!

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

I ett pressmeddelande idag meddelar Ratos att de sålt den sista delen av Arcus, den norska vin och spritdistributören som de satte på norska börsen nyligen. Ratos ägde fortfarande 23,6 procent av Arcus och egentligen var innehavet fortfarande "låst" i ett lockupavtal. Ett sådant avtal innebär att man förbundit sig att inte sälja fler aktier under en tid, i detta fallet under 6 månader efter noteringen. Ett vanligt förfarande vid börsnoteringar och anledningen är bla att en stor säljare inte skall vräka ut aktier och floda marknaden den närmsta tiden i samband med noteringen.

Aktierna säljs till Canica AS och Sundt AS som nu har förbundit sig att ta över återstående tid av Ratos lockupavtal. Dealen är godkänd av diverse parter såsom SEB som var med och satte bolaget på börsen och kirrade avtalet med Ratos.

Jag tyckte först att det var lite oroväckande att Ratos sålt i brådrasket genom att krångla sig ur lockupavtalet. De meddelar dock att de blev kontaktade av köparen och Ratos var alltså inte initiativtagare till försäljningen. Länk till Ratos hos Avanza (affiliatelänk).

2 kommentarer:

  1. Dom kanske behöver pengar för att köpa ytterligare ett värdelöst bolag för att riktigt cementera sig som ett dåligt investeringsbolag.

    Stackars ägare till detta råttbolag

    SvaraRadera
  2. Ja dom var ett bra bolag förr precis som HM men dom bolagen vågar inte jag investera i. Claes

    SvaraRadera