tisdag, mars 01, 2016

Fler Oscar Properties preferens

Idag fick jag avslut på en köporder i Oscar Properties preferens på 235 kronor, jag hade en order där och en lite större på 230 kronor. Den senare kursen är något optimistisk med tanke på att preffar generellt stigit en del senaste veckan/orna. Men det svänger ju fort så det kan mycket väl hända att man får avslut på 230 kronor de närmsta veckorna.

Sett till risken i Oscar Properties och en relativvärdering vs övriga preffar vill jag i dagsläget inte betala mer än 235 kronor för denna.

Oscar Properties är en bostadsutvecklare och jag tror de kommer ha goda tider i många år. Underskottet på bostäder är såpass stort att det går inte lösa "snabbt", det kommer ta många år att komma ikapp. Av samma anledning gillar jag Alm Equity preferens, ett bolag med samma verksamhet. Skillnaden mellan de två är att Oscar Properties är inriktat mot high end lägenheter och Alm Equity erbjuder fina och bra bostäder utan fancy pants fokus.

Oscar Properties preferens lämnar 20 kronor utdelning per år fördelat om 5 kronor per kvartal. På kursen 235 kronor är direktavkastningen cirka 8,5%.


2 kommentarer:

  1. Vet du om OP Pref B kommer att noteras?

    SvaraRadera
  2. Tjena Gunnar,
    Yes, planen är att den skall noteras i samband med att man emitterar fler till allmänheten. Vi kan vänta oss en emission och erbjudande av Oscar Properties preferens Serie B under året (en annan preff än den detta inlägg handlar om).

    Mvh petrusko

    SvaraRadera