Utdelning oktober 2024 JPMorgan Global Equity Premium Income ETF (JGPI)

 


Nu är utdelningen för JPMorgan Global Equity Premium Income ETF spikad. Med X-dag 10 oktober är utdelningen på $0,1470 per andel. Pay date är 7 november. 

Den här utdelningen blir i årstakt $1,764 vilket på nuvarande andelskurs om 24,7 euro innebär en direktavkastning om 6,5 procent.

Det här är en lägre nivå än förra månaden då utdelningen var på $0,1679 men så här är det i den här typen av fond. Utdelningen varierar stort från månad till månad. Anledningen är att de utdelningsbara intäkterna huvudsakligen kommer ifrån optioner som de säljer. Hur stora intäkter optioner ger beror på hur oroligt det är på marknaden. Om det är hyggligt lugnt får man inte så bra betalt medan det är desto bättre betalt när det är oroligt på börsen.

Läs mitt inlägg om den månadsutdelande fonden JGPI ifrån JPMorgan: https://petrusko.blogspot.com/2024/04/jgpi-jpmorgan-global-equity-premium.html


1 kommentar:

  1. Hoppas JGPI åtminstone kan hålla denna nivån eller högre. Man blir lite nojjig när man tittar på JEPI's utdelningshistorik, den har bara blivit lägre och lägre sen december 2022.

    SvaraRadera

Utdelning oktober 2024 JPMorgan Global Equity Premium Income ETF (JGPI)

  Nu är utdelningen för JPMorgan Global Equity Premium Income ETF spikad. Med X-dag 10 oktober är utdelningen på $0,1470 per andel. Pay date...