Corem Property preferens

 



Jag har skrivit om hur jag tog en extra stor stek i Corem Property preferens för ett tag sedan och hur jag sålt en del och avsåg sälja resten när den når 300 kronor. Den har handlats precis under 300 kronor dagarna efter utdelningen och när jag såg en "breaking news" idag som förändrar investerares syn på risken i Corem valde jag att snabbt dunka ut det jag planerat att sälja och mer därtill på drygt 294 kronor.

Sedan drog jag iväg på lite ärenden och nu när jag är åter ser jag att den där nyheten om att Ericsson kanske skall lämna till viss grad som hyresgäst ja den har fått spridning och preffen har handlats ner till cirka 280 kronor.

Ericsson är Corems största hyresgäst och det är ett speciellt område det där Kista och de fastigheter som Corem äger. Om Ericsson lämnar är det inte gjort i en handvändning att hyra ut till andra hyresgäster. Det är redan en del vakanser där som det är.

Om det här sker så förändrar det risken i Corem. Det är ingen dödsstöt på något sätt men det är en viktig hyresgäst i lokaler som är svåra att hyra ut.

Jag läste nyheten tidigt i förmiddags på Fastighetsvärldens sajt. https://www.fastighetsvarlden.se/notiser/uppgift-ericsson-kan-lamna-kista/

6 kommentarer:

  1. Vart planerar dem att flytta till om dem lämnar Kista? Bor nära Kista och det är ju verkligen Ericssons huvudsäte. Microsoft lämnade också Kista. En del stök däromkring.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Niklas,
      De sonderar terrängen så att säga. Jag läste en annan artikel nu som hävdar att personalen inte känner sig trygga där. Det är rån och oroligheter. Personalen har fått väktareskort till tunnelbanan på kvällar. Vem tusan vill ha det på det viset?

      En ledsam utveckling men det här är något företag har lyft fram som en allvarlig utmaning nu de senaste åren. Ett stökigt och otryggt Sverige. Fredrik Lundberg har skrivit om det i något VD-ord vill jag minnas.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Detta visar på hur viktigt det är att sprida sina investeringar på många olika värdepapper och inte ha för stor andel av det totala kapitalet i enskilda aktier.Flocken av investerare blir väldigt lätt nervösa och säljer ner aktien i ett bolag på nolltid när det kommer information som de inte gillar.Mvh Peter Jansson

    SvaraRadera
  3. Det är 2,5 år kvar i snitt på Ericssons 25 (!) olika kontrakt. Håller nog med VD att det är osannolikt att det ger någon effekt i närtid

    SvaraRadera
  4. Sålde du hela innehavet i Corem property pref.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Ako,
      Nej jag har en liten slurk kvar.

      Mvh petrusko

      Radera

Utdelning oktober 2024 JPMorgan Global Equity Premium Income ETF (JGPI)

  Nu är utdelningen för JPMorgan Global Equity Premium Income ETF spikad. Med X-dag 10 oktober är utdelningen på $0,1470 per andel. Pay date...