Räkningar betalda

 


Slutet på månaden betyder att det är dags att betala räkningar. Jag har en budget varje månad för ungefär hur mycket pengar som skall gå åt och när räkningarna är betalda så låter jag inte det som blir över stå på kontot och jäsa i väntan på att slösas bort på något hur som helst.

Jag har ett månadsspar som är inräknat i min budget men utöver det brukar jag se till att pytsa in en god del av slantarna som inte gick åt. Skulle man istället vänta till nästa löning och se vad som är kvar så är det lätt hänt att man bränt slantarna på "diverse".

Nu har jag precis pyntat mina räkningar och kvar blev en slant varpå jag direkt svishade in en del av den till Avanza. Jag investerade dem i fonden Aktiespararna Direktavkastning b.

Många bäckar små blir till något stort i slutändan. Den där fonden är ett nytt innehav i portföljen och jag siktar på att investera mer i den regelbundet. Det är en fräsig fond som pyntar utdelning varje år i juni. Läs mitt inlägg i länken nedan med mer info om fonden.

https://petrusko.blogspot.com/2022/10/aktiespararna-direktavkastning-b.html

Är du en sådan som väntar och ser vad som blir över? Överväg att lägga till med en ny rutin och pytsa in åtminstone en del av det som blev över till sparet. Utöver ditt ordinarie månadsspar så klart.8 kommentarer:

 1. Jag gör detsamma, man ska betala sig själv först! Köper också Aktiespararnas fond efter att ha läst om den här på din blogg. Beslutet är såklart mitt eget, indexet den följer har bra historik och när jag inte vågar trycka in mer pengar i fastighetsbolag än jag redan gjort på senaste tiden är det tacksamt att bara blunda och köpa på i en fond som känns stabil.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Frihet, Stockpicking i all ära men det är ganska smidigt och väldigt smart att investera i indexfonder också. Man måste inte välja antingen eller men jag tycker att vi som sysslar med stockpicking bör ha en stabil grund i form av investmentbolag och eller indexfonder. Det är ett bra sätt att skydda sig mot sina egna misstag och säkerställa att man tar del av börsens goda avkastning.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Jag köpte precis samma fond igår när lönen kom in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Mikael,
   Tack för din kommentar. Vi är många som fått upp ögonen för den här fonden och vi får önska oss själva god framgång i den =)

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hej!
  Gör som du, pengar in till Avanza direkt när lönen kommer. Väntar jag och ser vad som blir över, då är risken stor att det inte blir något över.

  Faktiskt också börjat spara lite i samma fond. Det var ett bra tips från dig!

  Mvh PB?
  Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

  PB Surveys - Min egna panelsida, tjäna pengar på undersökningar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Pb?,
   Tack för din kommentar. Kul att du också gillar den här fonden. Den verkar ha träffat precis rätt i vad många vill ha. På kort tid har den fått över 1200 nya ägare hos Avanza,

   Ha det gott

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Skillnad på A respektive B fonden med samma namn?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena, Det är samma fond men olika andelsklasser. A-klassen pyntar ingen utdelning. B-klassen pyntar utdelning.

   Mvh petrusko

   Radera

H&M lyfter Stockholmsbörsen idag

  Idag går Stockholmsbörsen upp rejält med en uppgång om cirka 2,5 procent för OMXS All Share i skrivande stund. Nästan allt går upp men rap...