Jag ökade i Investor

 


Igår köpte jag fler aktier i investmentbolaget Investor. Priset blev cirka 180 kronor styck och det tycker jag är en klart rimlig deal när jag får ett värde kring 215 kronor. Ja det är vad substansvärdet var på ett ungefär igår vilket innebär en substansrabatt om 16 procent. Investor har växt sitt substansvärde bra på lång sikt och att få köpa dem till en rabatt om 16 procent attraherar mig.

Investor har en mycket fin portfölj med stor riskspridning över olika bolag, sektorer osv. Det är både noterat och onoterat och det är en hyggligt stor del med inriktning mot hälsovård vilket jag uppskattar. De äger bla AstraZeneca, Permobil och Mölnlycke.

Häromdagen skrev jag ett inlägg om Investor och dess utdelning de senaste 50 åren. Läs det i länken nedan:

https://petrusko.blogspot.com/2022/05/investor-en-utdelningshojare.html

8 kommentarer:

 1. Hej, Jag är nyfiken på hur du vet vad substansvärdet är.
  Finns det någon internetsida som har den informationen eller är det något du räknat ut på egen hand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Oskar,
   Invbestmentbolagen rapporterar sitt substansvärde regelbundet. Månadsvis hos vissa och kvartalsvis hos andra. Svolder är unik med veckovis rapportering av substansvärdet. Det är dock väldigt enkelt att följa själv då innehav är kända och prissätts dagligen på börsen. På sajten Ibindex sammanställer de det åt oss småsparare så man kan se aktuellt substansvärde. Professionella investerare har egna verktyg som håller substansvärde osv uppdaterat åt dem.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Kan du inte skriva lite utifrån denna artikel, från den evigt negativa Andreas Cervenka? Känna som att han pluppade upp i Aftonbladet lagom när saker och ting började skaka, sedan har han skrivit en hel del raljerande om orättvisan i det ekonomiska systemet osv. Känns som en riktigt skadeglad människa som äntligen upplever sig "ha rätt": https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/8Q0jPd/sagan-om-evig-borsyra-ar-over-for-den-har-gangen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tina,
   Jag läser inte Aftonbladet och som du är inne på har Cervenka ett visst perspektiv/vinkling på sina saker.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Mycket klokt att skippa aftonbladet.
   Bra blogg & inlägg som alltid, trevlig helg.

   Radera
 3. Varför köper du inte SBB B nu när den är nere på riktigt attraktiva nivåer. Borde ju passa din portfölj perfekt?

  SvaraRadera
 4. Har själv ett gav på 35 kr tyvärr på vanlig aktiedepå, taktar fin utdelning trots 30% skatt på utdelningen men att sälja skulle kännas surt med skatten. Ibland känns det som man kommer ganska långt med Bara Investor och kanske Xact Norden Högutdelande. Att man alltid ska krångla till det:)

  SvaraRadera
 5. Jag köpte också mer Investor nyligen, återinvesterade Tele2 utdelningen. Nu verkar det som att ett fullskaligt börsras är på gång, då gäller det att våga köpa och Investor känns som att jag vågar/orkar fortsätta köpa även om det fortsätter att vara rött på rött på rött en lång tid framöver.

  SvaraRadera

Köpt in mig i Corem Property preferens igen

  I början av det här året sålde jag mina sista Corem Property preferens en bit över 200 kronor och ställde mig vid sidan. Läget var ansträn...