Så gjorde jag med Axfoods nyemission

 


Nu har vi fått våra TeckningsRätter och Axfoods företrädesemission är live. Jag brukar med stolthet delta  i mina bolag men den här gången blev det annorlunda. Axfood har gått superstarkt och trots att jag friserat mitt innehav ett par gånger har det ändå växt sig större i min portfölj än vad jag tänkt mig. Jag friserade ned mitt innehav nyligen till nivån jag vill ha det på och sedan dess har det utvecklat sig så det växt sig större i portföljen.

När jag precis friserat ned innehavet blir det då tokigt om jag skall köpa än fler aktier och göra det större.

Jag sålde idag mina teckningsrätter och använde pengarna till att öka i Castellum som är attraktivt värderad nu. Jag försöker hålla de två runt 7 procent vardera av min portfölj. Castellum har halkat ned en bit medan Axfood är lite över. Det passade mig utmärkt att göra så här.

Du som deltar i Axfoods emission via TeckningsRätter vill jag tipsa om möjligheten att även teckna utan stöd av rätter. Det är alltid ett gäng rätter som inte nyttjas och de aktierna kommer man kunna teckna utan rätter. Ägare som tecknat sig via TR kommer att premieras när de fördelar ut aktierna som tecknas utan företräde. Det är liten chans att få några sådana aktier utan företräde men värt att försöka. Jag har gjort så flera gånger genom åren och vid några tillfällen fått tilldelning.

6 kommentarer:

 1. Tack för bra info. Jag äger Axfood och har tecknat. Men hur tecknar jag utan stöd av rätter? Hälsningar Robert

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena, Hos Avanza går man in på övriga erbjudanden och klickar på Axfood AB Teckning utan företräde.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tack för tipset. Ha en bra dag.

   Radera
 2. Hej!
  Du har en bra informativ blogg.
  Det är första gången jag ska köpa TR.
  Men var kan man se vad man kan sälja dom för? Jag har 60 Axfood aktier.
  Vänligen Maria

  SvaraRadera
 3. Jag har tecknat

  SvaraRadera

Kvalitetsbolag + Investmentbolag i ett

  Senaste veckan har jag skrivit om att investera i fantastiska bolag och idag tänkte jag kort lyfta fram en mäkta fin kombo. Det är en bra ...