Ökat i Tele2

 


De senaste dagarna har jag funderat på att ta hem vinsten i Handelsbanken och istället öka i Tele2. Mitt ägande i banken var inget viktigt i portföljen och jag klippte in dem som ett värdecase när kursen var rejält nedpressad för några månader sedan. Det finns gott om potential kvar i Handelsbanken men resan kan vara lång och knackig och mina pengar kan ha det minst lika gott på annat håll. Jag sålde Handelsbanken och ökade i Tele2 istället.

Kursen blev runt 108,5 på mitt köp igår och det är strax över mitt snitt jag har sedan tidigare på mitt innehav. Det är ju inte längesedan jag tog in Tele2 i portföljen igen. Potentialen härifrån ser klart rimlig ut. Tele2 genererar fint kassaflöde och kommer pynta feta utdelningar de kommande åren. Under 2021 kan ordinarie utdelning tänkas höjas till bortåt 6 kronor. Sett till väntad tillväxt och kassaflöde är värderingen attraktiv och det finns viss kurspotential på ett par års sikt.

Jag gillar den pålitliga verksamheten som tickar in cash i ur och skur. Tack vare den är också utdelningen till oss ägare pålitlig.

Kund är jag också till bolaget då jag har mitt bredband via dem. En tjänst som är bland det sista man säger upp. Världen får nära på gå under innan jag säger upp mitt bredband. Pålitligt kassaflöde som sagt.

Länk till Tele2 hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

10 kommentarer:

  1. Vad har du att säga om Bahnhof som ett långsiktigt ägande?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Bahnhof är ett litet bolag med hög värdering. Potentialen kanske är god, jag har inte satt in mig i bolaget närmre. De har en satsning på en serverhall som innebär risk och oklarheter kring framtida potential.
      Jag tittade på det nyligen i jakt på ett småbolag med potential men jag såg inget som motiverade värderingen varpå jag spanade vidare på annat.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Hej! Har du fastnat för något annat småbolag?

      Radera
  2. Skall man investera i norska aktier i sitt ISK eller KF. I detta fall ger inte aktien någon utdelning, så spelar det då någon roll i vilket konto jag sparar i då? Tack på förhand!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Det här med ISK och KF handlar om aktier som pyntar utdelning så nej det har ingen stor betydelse vilket du väljer när det gäller en aktie utan utdelning. För de allra flesta är ett ISK ett bra val eftersom skatten där tas ut i samband med deklarationen och kan kvittas mot underskott av kapital som tex ränta på bolån mm.

      En bra Grundregel är att ISK är det bästa medan det för utländska utdelningsaktier är bäst att ha dem på en KF.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Köpte också Tele2 igår, ligger på ca 20% uppgång i värde. Innan Corona var värdet 102% av inköpspris, så det finns lite uppgångspotential kvar, kan man lugnt påstå...

    SvaraRadera
  4. Det verkar någon/några gör tvärtom dig :-)

    HANDELSBANKEN
    Deutsche Bank höjer riktkursen för Handelsbanken till 112 kronor (108), upprepar köp (Finwire)
    2020-12-09 07:22
    Deutsche Bank höjer riktkursen för Handelsbanken till 112 kronor (108), upprepar köp

    newsroom@finwire.se
    Nyhetsbyrån Finwire

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är aldrig fel att plocka hem en vinst och lägga den i ett annat bolag man tror på. Om vi nu ska lägga så värst mycket vikt vid riktkurser (jag tar dessa med en rejäl nypa salt) så finns det ju motsvarande uppsida i Tele2 om inte mer. Dessutom kommer vi inte ifrån att världsekonomin är ute på väldigt tunn is och då är banksektorn kanske inte den man vill ligga kvar i för fortsatt uppsida och absolut inte om man vill få säkra utdelningar (bland annat pga politikers klåfingrighet när det gäller banker).

      Radera
  5. Vill bara kommentera köp av Tele2. Tror på fin utdelning 2021 i aktien. Såg att din egen prognos av utdelning var 6 kr / aktie 2021. Läste i DI den 7 december att Stefan Billing media- och telekomanalytiker på Kepler hade utdelningsprognos upp emot 10 kr / aktie 2021. Han menar på att kassaflöde kommer att öka då sparprogram kommer att ge stor effekt. Har läst liknande prognoser på andra håll 10 kr 2021, 11 kr 2022, 12 kr 2023. Placeringsguiden har 7,5 kr / aktie. Tror att de flesta har 7,5 kr för 2021. Finns uppsida i din prognos på 6 kr alltså. Kursmässigt kan det även finnas potential. Kanske en annan aktie som intresserar är Millicom. Aviserat att man börjar dela ut igen 2021. Kurspotential och utdening/återköp. Lycka till med investeringarna/utdelningarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Tack för din kommentar. Som du är inne på är det flera analytiker som tror på en extrautdelning nästa år. Det finns belägg för det men jag tar det som det kommer. Som jag poängterar i mitt inlägg är det ordinarie utdelning jag tror blir bortåt 6 spänn. Vi håller tummarna för feta extrautdelningar på sikt =)

      Mvh petrusko

      Radera

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....