Investor behåller sin utdelning (nästan)


Investmentbolaget Investor skjöt upp sin årsstämma bla med anledning att kunna utvärdera utdelningsförslaget ytterligare i spåren av coronakrisen. Idag har de kommit med nytt datum för årsstämma och förslag till utdelning.

Årsstämman kommer att hållas 17 juni. Utdelningen föreslås bli 9 kronor och att man kan komma besluta om ytterligare en slant i höst vid extra bolagsstämma om man bedömer det rimligt.

Men hey, 9 spänn i utdelning är ju 9 spänn mer än "worst case scenario". Ja här var det befarat att utdelningen helt kunde slopas men nu blir den 9 spänn och det gör mig glad. Jag gillar utdelningar. Jag lever på utdelningar.

Förra året pyntade man 9 spänn utdelning på våren och 4 spänn i november. Jag blir inte förvånad om de nu till hösten pyntar 4-5 kronor och tar utdelningen till "full pott". Det återstår att se dock. 9 kronor kommer man besluta om på stämman nu i juni.

Länk till Investor hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

5 kommentarer:

  1. Hej, fråga från en nybörjare till utdelningsaktier. Hur funkar utdelningen, dyker den bara upp på kontot? Är det samma för utländska aktier i KF?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Ja det kan man säga. Om man äger aktien innan X-datum så dyker utdelningen in på depån ett antal dagar senare på pay date. För utländska aktier kan det dröja någon dag ytterligare efter pay date innan vi ser den på depån.

      https://petrusko.blogspot.com/2017/11/vad-ar-x-datum-eller-x-dag.html

      Mhv petrusko

      Radera
  2. Jag blev också jätteglad..himla kul efter den här tråkiga våren.

    SvaraRadera
  3. Hej Petrusko. Skriv gärna en bloggpost om vad du tycker om SBB i och med Batljan och EBM. Jag är väldigt skeptiskt till detta bolag och ser gärna att du skriver om detta. SBB har ju blivit en småspararfavorit men med extremt hög risk i mina ögon. Dessutom är Ilija en erkänd skojare sedan tidigare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Ja, jag har upprepat ett antal gånger att jag saknar förtroende för SBBs ledning. Får se om de blir något skrivet på ämnet i närtid.

      Mvh petrusko

      Radera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...