Investmentbolagsdirektörerna köper


I fredags den 28 februari slog Investors VD Johan Forsell till på 5000 stycken B-aktier i bolaget till en kurs om cirka 477 kronor.  Fredrik Lundberg som är ordförande i Industrivärden och VD i Lundbergföretagen slog till på en rejäl slurk Industrivärden. Via investmentbolaget Lundbergföretagen köpte han i fredags 267.000 stycken C-aktier i Industrivärden.

Rutinerade finansmän båda två och de passade på att köpa aktier i nedgången. De känner sina bolag väl och de har lång erfarenhet.

Apropå Lundbergföretagen så heter de ju så men kallas i folkmun ofta för Lundbergs.

Jag äger både Investor och Industrivärden. Likt de två rutinerade finansmännen har jag passat på att köpa mer aktier i dessa investmentbolag. En suverän långsiktig investering, det är jag övertygad om.

Så här skrev jag om ett av mina köp i Investor förra veckan: https://petrusko.blogspot.com/2020/02/bygger-pa-min-stadiga-grund.html

9 kommentarer:

  1. Hej!
    Investor för 478 kr känns verkligen som rea substansvärde 634 kr

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Stefan,
      Ja det känns som en bra deal. Investor gör sin grej bra. De lyckas skapa större avkastning än breda börsindex över tid. Portföljbolagen är generellt sett riktigt fina bolag.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Hej, det jag tycker är svårt är att värdera ett investmentbolag. Enligt kv4 är resultat per aktie 68 kr på helåret för Industrivärden. Vad menas med det? Kan man ens räkna PE-tal när det gäller investmentbolagen. Jag letar egentligen efter vinst per aktie som skulle kunna delas ut till aktieägarna. Hjälp mig gärna med en förklaring :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Nej man kan inte räkna pe-tal på ett investmentbolag och man kan inte titta på vinst per aktie. Vinsten per aktie som de redovisar är förändringen i aktiekurs/värdering på innehaven. Exempelvis om Atlas Copco stiger 10 kronor så redovisas det som en vinst om 10 kronor för Investor. Det är ju inga "riktiga" pengar som de kan dela ut.

      Utdelningsbara medel är de utdelningar som de tar emot. Den infon kan man gräva fram i Investors rapport.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Investmentbolag ska nästan ses som index köp. Svårt att göra traditionell värdering när det är en del onoterat.

      Radera
  3. Har redan full position i Investor, men har varit sugen på Industrivärden länge! I fredags blev det en halv position för 220 spänn stycket.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Det låter rimligt. Industrivärden och Investor tillsammans är en bra grund i en långsiktig portfölj.

      Mvh petrusko

      Radera
  4. Investmentbolagsdirektörerna i all ära, men den bästa köpsignalen är när Petrusko köper. Trots att Du ofta skriver på bloggen att de inte går att tajma börsen så har Du en enastående förmåga att pricka botten (inte på öret naturligtvis, men tillräckligt nära). Investor A vände strax under 470, tidigare köp var t.ex. Hemfosa för 76 eller klövern preff för 273, vilket var ungefär där det vände. Det finns fler exempel från Dina köp.

    Ha en bra dag

    //Krusse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Krusse,
      Tack för det. Jag köper ju regelbundet men när det bjuds på bättre köplägen är jag gärna framme och är mer aktiv på köpfronten. =)

      Ha det gott

      Mvh petrusko

      Radera

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....