Castellum utdelningCastellum har delat upp sin utdelning i två lika stora delar där den ena delen betalas på våren och den andra på hösten. X-datum för höstens utdelning är idag den 20 september. Det betyder att Castellum idag handlas exklusive rätt till höstens utdelning. De som ägde aktien vid börsens stängning igår kommer att få 3,05 kronor på pay date som är 26 september.

Just nu är börsen svagt på plus och det är egentligen Castellum med. Aktien är ned 2,9 kronor i skrivande stund men ihop med utdelningen på 3,05 kronor är aktien på plus för dagen.

Castellum har höjt sin utdelning varje år sedan noteringen 1997 och de lär göra det även nästa år. De brukar höja utdelningen lika mycket som förvaltningsresultatet växer. För de första 6 månaderna i år växte förvaltningsresultatet 9 procent. I mitten av oktober presenterar de rapport för 9 månader 2019 och med den har vi en ganska god hum om vad året kommer sluta på. Är tillväxten tex 9 procent även per 9 månader så kommer helåret inte landa så långt därifrån eftersom det bara är 3 månader kvar som skall påverka de redan gångna 9 månaderna.

Läs mer: Mitt inlägg om Castellum halvårsrapport 2019.

1 kommentar:

  1. Många har pratat om den här! Senare i vår kanske det blir av eller finns den hos Xact?
    Mackan

    SvaraRadera

Rejäl utdelningshöjning i Xact Sverige

Den börshandlade indexfonden Xact Sverige har precis informerat om årets utdelning och det blir en rejäl höjning mot föregående år då den...