Jag köpte mer aktier


Jag älskar att köpa aktier och att äga bra bolag. Det är mitt främsta intresse den här aktiegrejen. Det är inte ett nödvändigt ont eller en väg till något mål utan det är själva aktiegrejen som är mitt intresse. Vissa sparar i aktier och fonder till något de drömmer om osv. Aktierna är vägen till deras mål. För mig är aktieägandet grejen och jag bara älskar att äga bra bolag. Att se fram emot nästa del av vinsten i form av utdelning.

Min portfölj är alltid fullinvesterad och jag köper regelbundet mer för en del av utdelningarna jag får och för nyinsättningar. Jag tycker så mycket om att köpa aktier att jag knappt kan låta bli. Min budget för aktiehandel i augusti är redan överskriden men ändå köper jag mer. För jag tycker det är så kul och för att jag ser klart attraktiva köplägen nu.

Både igår och idag köpte jag fler Peab och har liksom hakat upp mig i att göra så. Det känns som att jag skrivit var och varannan dag om att jag köpt fler aktier i byggbolaget.

Peab är ett bra bolag verksamma i en bransch som jag väldigt gärna vill ha exponering i på mycket lång sikt. Det har varit goda tider ett tag i byggsektorn och det kommer gå upp och ned över tid. På mycket lång sikt jämnar det där ut sig och vi kommer alltid behöva nya skolor, vägar, kontor osv.

Idag pyntade jag 77 kronor för Peab och på vårens utdelning om 4,2 kronor ger det en direktavkastning om 5,45 procent. Till nästa vår väntas de höja utdelningen.

Länk till Peab hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

19 kommentarer:

 1. Hej P!

  Fråga, jag har mitt SHB innehav i form av B-aktier. Är det smart o sälja dessa och byta till A, tänker på att den står lägre i kurs?

  Trevlig helg!

  // Oscar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är mycket smart nu när de handlas så långt ifrån varandra kursmässigt. Jag hade absolut gjort det.

   Radera
  2. Om det är billigare efter courtage så är det ju nettovinst.

   Radera
  3. Hej Oscar,
   Ja det är en smart ide. Det skiljer cirka 5 kronor nu mellan Handelsbanken a och b. Det ger betydligt fler aktier att skifta eller samma antal och en rejäl slant över.

   Mvh petrusko

   Radera
  4. Hej igen!

   Stort tack för era råd! efter courtage stod jag klart på plus. Så blev en ökning i SHB med ca 30 aktier och en slant i Telia. Bra start på dagen. Detta blir en nyttig lärdom för framtiden, tackvare er slapp jag bita i äpplet för att lära mig.

   Radera
 2. Gött! Blev fler Peab idag här också.
  Ses vi i Azeroth den 27 aug?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Jag har inte bestämt mig mem det lutar absolut åt det :)

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Håller med dig Petrusko,lite av eufori när det är sura börsdagar att tanka.Har köpt på mig mkt Kinnevik,ABB,Nobina,lite mer Peab,,investor,samt Nibe ,tror det är en överreaktion på dagens nedgång,Nibe är en kvalitetsaktie ,dock lite dyr men så är det med kvalite.Även köpt en hög Telia betraktar den som en pref. med hög DA.Tycket allmänt preffarna är dyra nu

  SvaraRadera
 4. Hej CF,
  Fina köp där. Nobina är något jag bevakar och finner mycket attraktiv nu efter nedgången. Bra verksamhet, fin utdelning och jag tycker de är duktiga på det de gör.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 5. Har även jag köpt Nobina i nedgången . Passade även på att köpa in resurs och sampo som båda gått ner en del. Men Peab tycker jag först blir intressant vid 70 nivån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rodriguez,
   Ja Sampo har verkligen bjudit på köpläge de med. Bra bolag du nämner och hoppas Peab går nedåt 70 spänn i närtid så vi får tanka där.

   Ha det gott

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Haha, känner igen känslan.. satt halva lunchen igår och tankade xact högutd poster om 5! 🤗mvh cashme

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja det är ju för kul det här med aktier och fonder. En bra hobby dessutom som är kul och leder till mer pengar. Många hobbys är svarta hål till pengaslukare.

   Mvh petrusko

   Radera
 7. Securitas, Pfizer, Johnson & Johnson fick påfyllningar idag :) NCC fick en plats också, trots halverad utdelning och lite tröga växlar så är man ett fortsatt fint bolag med utdelningar utbetalda under 18 år. Har också Peab och är precis som du, inne i byggsvängen.

  För övrigt ska du rosas, du är en av dom som fick mig att börja min resa mot utdelningarnas magiska värld och efter några år på nacken så kan man äntligen lita på sig själv med sina inköp och gå sin egen väg :)

  Må väl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Åh vad kul att jag kunnat inspirera till aktieintresse och sunt spar. Bra bolag du nämner där och Pfizer är jag så sugen på att ta in igen på nuvarande nivåer. Jag har ägt dem stor del av tiden senaste 10-15 åren men står just nu utan. Mylan dealen skrämmer mig inte och värderingen har blivit väldigt angenäm nu.

   Mvh petrusko

   Radera
 8. Låter som ett mycket osunt beteende, sparande för sparandets skull. Gör väl ungefär så jag också iofs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det beror ju på hur man ser på saken. Om man tex tänker att det är en hobby så verkar det nog mer rimligt. Vem har inte lagt fasligt mycker mer än planerat på en kul hobby?

   Mvh petrusko

   Radera
 9. Hej Petrusko!

  Jag undrar varför du inte redovisar portföljvärde och utdelningar i kr? Jag tänker att du fortfarande skulle vara anonym även om du redovisade värdena? Ställer frågan då jag är nyfiken och skulle se det än mer inspirerande om man såg hur mycket kr och ören som trillade in. Men har så klart full respekt om du känner dig obekväm med det.
  Tack för en grym blogg hursomhelst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för din kommemtar. Jag har valt att prata procent och undvika prata kronor. Jag håller mig till det.

   Mvh petrusko

   Radera

Mer info om Vanguard All World High Dividend Yield ETF

  Jag  skriver titt som tätt om den här fonden och mina investeringar i den och ofta får jag frågan om mer info om den. Själv har jag skrivi...