söndag, augusti 18, 2019

Därför är Berkshire Hathaway en bra investering nu

Jag läste precis en artikel som jag vill dela med mig av då jag vet att många är intresserade av Warren Buffett. Artikeln handlar om att investeraren Bill Ackman gjort en stor investering i Warren Buffetts Berkshire Hathaway och han har en bra vinkel på det. Ackman går in på varför Berkshire Hathaway är en bra investering nu.

Ungefär halva verksamheten består i en försäkringsverksamhet och den presterar väldigt bra. Ackman argumenterar att Buffett är världens bästa försäkringsbolagsskapare. När man pratar om Buffett är det ofta hans stock picking skills som kommer på tal och medan han är duktig på den biten så är som sagt försäkringsdelen i Berkshire Hathaway massiv och den genererar bra med cash.

Läs detta och mer i artikeln. Berkshires framtid och värdering mm.

https://finance.yahoo.com/news/bill-ackman-explains-berkshire-hatahway-investment-131145369.html

Bill Ackman är en mycket duktig investerare som kanske mest är känd här i norden för ett dåligt bet på Herbalife. Han blankade bolaget som han menade på är en stor scam men det drog ut allt för länge på tiden och han var tvungen att gå ur det bettet med en stor förlust. Alla går på en mina ibland och han har gjort många bra investeringar i övrigt.

Berkshire Hathaway väger cirka 8 procent i Spiltans globala investmentbolagsfond.

Länk till Spiltan Globalfond Investmentbolag hos Avanza (affiliatelänk).

Berkshire Hathaways A-aktie kostar en förmögenhet men de har en B-aktie som vanligt folk har råd med. Den kallas ibland för "Baby Berkshire".

Länk till Berkshire Hathaway B hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

7 kommentarer:

 1. Kul med tips om Berkshire, tack för inlägget!

  Jag köper (redan) andelar i Spiiltans fond så har Berkshire i portföljen, men visst lockar det med köp av aktie!

  B-aktien då, förstås :)

  Ha det!

  //Ocke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ocke,
   Ja eller hur. Jag gillade den här artikeln extra mycket för sitt fokus på annat än det vanliga Apple och kanske banktjötet som är när folk skriver eller pratar Berkshire.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Berkshires massiva 122 miljarder USD i kassa kan väl också vara ett argument. Jag tolkar det som en styrka att de med dessa pengar kan utnyttja kommande korrektioner/björnmarknader för att hitta köplägen.

  Äger BRK.B sedan länge och är nöjd.

  SvaraRadera
 3. Gillar man försäkringsverksamhet så är ju annars Norden en av världens mer lönsamma delar i försäkringsbranschen. Ett stabilt oligopol med väldigt hög avkastning på kapitalet och högre effektivitet än konkurrenter i tex övriga eu (=skyddsvall). Det finns flera börsnoterade företag att välja på här isåfall, Sampo är ett av dem.
  Mvh investera-pengar.blogspot.se

  SvaraRadera
 4. Tja Ackman är ju ingen favorit. Herbalife missen i all ära, där tesen nog var rätt. Vad var värre var när han gick in o pumpade Valeant i alla ekonomikanalar kring 150-200 dollar per aktie. Sen gick den till 10 dollar efter deras kriminella beteende.Hela tiden stod Ackman bakom scammen och försvarade vd och övriga som blåste aktieägarna. Så är ingen jag skulle ta rygg på.. mvh

  SvaraRadera
 5. På tal Bill Ackman. Netflix's Dirty Money tar upp Valeant, där han var en av de stora investerarna. Gick ju... sådär.

  SvaraRadera
 6. Hur går snacket om vad som händer när Warren tyvärr inte finns ibland oss längre? Har hört något om några som skall ta över, men kan någon göra det lika bra som Warren? Jag ser nog mer hans innehav som en ögonöppnare för intressanta bolag.

  Trevlig måndag!

  SvaraRadera