Köpte mer aktier i 2 bolag idag


Nu är det ny månad och det innebär att jag har en ny månadspeng att handla aktier för. I min budget har jag ett visst belopp att köpa aktier för varje månad. Jag slog till på två pålitliga utdelningshöjare där den ena var Investor som höjt sin utdelning med 1 krona per år i många år nu. Det andra bolaget jag ökade i var Hemfosa och det gjorde jag trots att värderingen är riktigt hög nu.
 Hemfosa handlas till en premie mot substansvärdet och man får räkna in en del framtida värdestegring för att räkna hem en investering på den här nivån runt 90 kronor. På kort sikt kan det vara ett uselt läge att köpa Hemfosa nu men jag investerar långsiktigt och valde att betala ett högt pris för ett riktigt bra bolag.

Normalt sett betalar jag gärna för kvalitet. Hellre ett attans bra bolag till ett okej pris än ett halvdant bolag till ett jättebra pris. Hemfosa har en väldigt bra verksamhet i sitt fokus på samhällsfastigheter. Det är låg risk och det är pålitligt kassaflöde i långa kontrakt. Nu är det dock ännu en nivå på värderingen. Hemfosa är inte bara högt värderat för att det är bra det är ytterligare lite högre värderat utöver det. Absolut ingen fyndvärdering längre som när jag köpte för några månader sedan.

I det långa loppet tror jag ändå att jag räknar hem min investering i Hemfosa till dagens höga värdering. De har en bra 5-års plan som jag tror på och en duktig VD i Caroline Arehult som imponerat. Förvaltningsresultatet och utdelningen väntas växa med minst 10 procent per år de närmsta 5 åren. Det står i bolagets finansiella mål och Arehult har uttalat sig med stor tro om att nå målen.

10 kommentarer:

 1. Fina köp! Hemfosa är mitt 5:e största innehav och delar helt din åsikt om bolaget och aktien :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Det låter ju gött. Vi sitter i samma båt =)

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Äger också Hemfosa och ökar kontinuerligt. Har inte nått min målvikt ännu men ökar lite långsammare nu när den är lite högt värderad.

  Vad tror du om Nyfosa? De har om jag förstått det rätt för avsikt att börja med utdelning när de nått sina tillväxtmål om ett par år. Kanske blir en rätt bra YOC om man äger dem redan nu (såvida de når sina mål såklart).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Trollboll,
   Jag undviker fastighetsbolag med sådan strategi som Nyfosa har där man fokuserar på transaktioner. Att tjäna pengar på att köpa och sälja fastigheter.

   Jag vill äga fastighetsbolag med fokus på att förvalta och tjäna pengar på fastigheterna. Att hyresintäkter är det man fokuserar på.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. En strategifråga. Jag läser mellan raderna att du i princip är jämnt investerar alla likvida medel som du har i kassan. Så fort du får utdelningar så handlar du. Stämmer eet eller har du 5-10% i kassan vid eventuella dippar?
  Du är inte tydlig i din strategi när det gäller denna biten 😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Vasse,
   Jag är alltid 100% investerad och köper mer aktier så fort jag har en slant över.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Har aldrig funderat på en buffert för kommande dippar?

   Mvh Vasse

   Radera
  3. Betydligt mer pengar har förlorats i väntan på en korrektion än vad som faktiskt förlorats i en korrektion. Det gör lite ondare att inte ha en "stridskassa" när börsen går ner men det är temporärt och du vinner i längden på att alltid ligga fullt investerad.

   Radera
  4. He globalpicker.

   Känner igen den texten. Har du klippt ut det någonstans ifrån?

   Det är skillnad på en kassa på 5 % och 75%.
   Texten syftar till en genetell syn på en index tex. Stridskassa tycker jag att man ska ha då felprissättningar uppstår tex då marknaden överreagerar osv

   Radera
 4. Hej Petrusko,
  Tror vi har samma uppfattning när det gäller Hemfosa och har varit med sedan start. Tror jag är upp c:a 150% och det är inte tokigt.

  Beslutade mig även att behålla Nyfosa då jag tror på Jens men den som lever får se.

  Tror IPO’n var 83:- och sedan har det varit en split på 1:2 vilket innebär anskaffning på 41:50:- och nu ligger de dryga 150:- ihop.

  Kör så det ryker.

  // Malte

  SvaraRadera

Mer info om Vanguard All World High Dividend Yield ETF

  Jag  skriver titt som tätt om den här fonden och mina investeringar i den och ofta får jag frågan om mer info om den. Själv har jag skrivi...