Castellum och nästa utdelningshöjning


I början av det här året meddelade Castellum sin senaste utdelningshöjning som landade på imponerande 15 procent. Från 2,65 kronor per halvår till 3,05 kronor där den andra delen pyntas i september. Den 20/9 är X-datum för Castellums andra halvårsutdelning om 3,05 kronor och pay-date är 26/9 (då pengarna dyker in på kontot).

Den där höjningen var riktigt bra och en god bit högre än snittet för Castellum som höjt sin utdelning varje år ända sedan börsnoteringen 1997. Vad skall man vänta sig framåt då? Man skall nog inte tro att det blir 15 procent varje år. De brukar höja sin utdelning lika mycket som de växer sitt förvaltningsresultat och därför får man en god hint i bolagets delårsrapporter. Det första kvartalet rapporterade Castellum en tillväxt i förvaltningsresultatet om 9 procent. Det är ju en liten hint men bara ett kvartal utav fyra. Snart presenterar dock bolaget sin rapport för andra kvartalet och då har man ett stadigare utgångsläge att gissa kring nästa utdelningshöjning.

Den 12 juli rapporterar Castellum för det andra kvartalet 2019 och då kommer jag spana in tillväxten i förvaltningsresultatet med spänning. Höja utdelningen gör bolaget en gång per år och det meddelas i bokslutsrapporten som presenteras i början av året.

Länk till fastighetsbolaget Castellum hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mer info om Vanguard All World High Dividend Yield ETF

  Jag  skriver titt som tätt om den här fonden och mina investeringar i den och ofta får jag frågan om mer info om den. Själv har jag skrivi...