Jag köpte två st Investor ytterligare


Egentligen har jag redan satt sprätt på den här månadens budgeterade slant för aktieköp men nu lyckades jag skrapa ihop några kronor ytterligare. Det räckte precis till två stycken Investor för 456,8 kronor styck.

Jag köper regelbundet mer Investor som synes i grafen ovan. De små blå bollarna med ett "K" är ett tillfälle då jag köpt. De röda bollarna är sälj och i det här fallet rör det sig om tillfällen när jag skiftat mellan Investors A och B-aktie. Ibland pendlar det vilken utav dem som är billigast och om jag får möjlighet att sälja den dyrare och köpa billigare i det andra aktieslaget så gör jag det.

Investor är en del i min grund i portföljen. Jag har det som en del i min strategi att ha en stadig grund att stå på. För tider när det stormar på börsen och för att minska risken att jag gör misstag i mina aktieplaceringar.

Det är också en viktig komponent för utdelningstillväxten i portföljen. Investor är en pålitlig utdelningshöjare och har höjt sin utdelning med 1 krona i många år. Höjer de med 1 krona nästa vår så innebär det en utdelningstillväxt om 7,7 procent och det är inte fy skam. I år pyntar de 13 kronor varav 4 kronor återstår och betalas i november. 8/11 är X-datum för den utdelningen och pengarna dimper in på kontot 14/11.

Investor är inte bara det största investmentbolaget i norden, det är nog det som ger bäst riskspridning också. Medan andra bolag som Latour, Kinnevik, Industrivärden och Lundbergs har tunga innehav som väger 20 procent eller mer så sprider Investor risken desto mer. Störst innehav är Mölnlycke som väger kring 14 procent följt av Atlas Copco på 12 procent. Man skulle kunna tro att innehavet i storbanken SEB skulle väga tungt i Investor men det väger "bara" 9 procent.

Länk till Investor hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

9 kommentarer:

 1. Visst är det kul när man lyckas " skrapa ihop " så många kronor så man kan köpa ytterligare någon aktie :)

  SvaraRadera
 2. Hej petrusko och tack för din blogg.
  Hur gör man för att få dessa köp- och säljsymboler att synas i graferna på Avanza?
  När jag kollar på aktier jag köpt kan jag ändå inte se några köpsymboler

  SvaraRadera
  Svar
  1. De hittar du under "Händelser" fliken - mina transaktioner.

   Radera
  2. Klicka på ”händelser”, se bild

   Radera
 3. Tryck på händelser sedan mina transaktioner

  SvaraRadera
 4. Hej Petrusko du känner förmodligen till Jason Fieber (Mrfreeat33) och hans portfölj. Killen har ca 115 bolag (USA/Kanada)i sin portfölj! Är inte det att föredra med tanke på riskspridningen?
  Alla bolagen pyntar naturligtvis utdelning och Jag tror att han får in ca 13K i dollar i år.
  Du har ju "bara" 25 bolag i din portfölj och är även överviktad i vissa bolag vad Jag har förstått, Vore intressant att höra dina tankar kring detta ämne.
  Mvh: Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Mikael,
   Ja det finns olika sätt att göra på och att ha en stor mängd innehav som Jason Fieber och hans +100 ger en bred riskspridning. Jag tycker det är smart och rimligt. Historiskt har jag valt en annan väg och satsat extra mycket på innehav jag tror mkt på. Det kräver mer tid och kunskap och ger en något högre potential samtidigt som risken också blir högre.

   Det kokar enkelt ned till kunskapsnivå och riskbenägenhet.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. I petruskos bild med grafen ser du raden högst upp, där det står investor, händelser, ta, graftyp. Klicka ner rullgardinen under händelser, så har du köp/sälj som ett alternativ. Den ger bollarna :)

  SvaraRadera
 6. God afton. Angående dina senaste köp av Investor. Hur mycket behöver kursen stiga för att du ska undvika ett köp eller invänta en kursnedgång ??

  SvaraRadera

Cibus förvärvar 6 livsmedelsfastigheter

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag meddelade fastighetsbolaget Cibus att de förvärvar 6 stycken fastigheter ifrån kr...