Investor genomsnittlig årlig totalavkastning


Investmentbolaget Investor har presterat en god avkastning på lång sikt. De är i gott sällskap bland de övriga investmentbolagen som faktiskt slagit index som grupp på lång sikt. Investor är inte bäst men de är riktigt bra.

Den som investerade i Investor 1999 innan IT-kraschen har fått en riktigt bra årlig avkastning om 11,7 procent i snitt. Samtidigt har breda börsindex avkastat 8,5 procent. Det är några "futtiga" procentenheter skillnad men utslaget på många år och med ränta på ränta blir skillnaden jättestor.
Den gröna grafen är breda börsindex och klockar ut på en totalavkastning kring 400 procent de senaste 20 åren. Investors totalavkastning är den gula grafen och stänger på det dubbla; Cirka 800 procent.

Investor gör sin grej bra. De har en väldiversifierad portfölj av sunda bolag och de är bevisat duktiga på att styra dem. Förvaltningskostnaden för investmentbolaget är mycket låga 0,1% ungefär. Jag är övertygad om att Investor har potential att prestera bättre än börsen även i framtiden. Jag äger Investor och tycker det är en suverän investering för den långsiktige.

Länk till Investor hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

7 kommentarer:

 1. Är intressant att se att investor fram till slutet av 2012 var en riktig indexkramare. Vad hände där? Känns som att hela deras överavkastning mot index har genererats post 2013. Hur stor är risken att vi går tillbaka till ett läge som pre-2013?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johan,
   Ja det kan se så ut i en lång graf men det är stor skillnad i avkastning. Fram till och med 2012 presterade index 125% medan Investors totalavkastning var 177 procent.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Köpte efter finanskrisen, den bästa investeringen jag gjort. 11 % i utdelning varje år och nästan 300 % värdeökning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   KLockrent där. Det satt ju fint.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hej!

  Jag inte är riktigt med förvaltningsavgiften du nämner. Det är ju en vanlig aktie, fonder fattar jag, men hur funkar det i detta fall?

  // Oscar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Oscar,
   För investmentbolagen kan man enkelt ta fram vad deras förvaltningskostnad är och det är relevant då de är att jämföra med fonder. Förvaltningskostnaden för investmentbolag är de kostnader som de har förknippade med förvaltningen såsom personal, kontor mm. Det mynnar ut i en kostnad som man sätter i relation till investmentbolagets förvaltade kapital.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Med det jag vet idag så skulle jag skickat in mer pengar i Investor tidigt i livet

  http://ir.investorab.com/index.php?p=shareinfo&afw_lang=sv&afw_tab=1

  SvaraRadera

Investmentbolagen mindre dyra

  Värderingen i investmentbolagen har under en lång period blivit stadigt högre. Substansrabatter har blivit lägre och övergått till premie ...