onsdag, maj 08, 2019

Investmentbolaget Kinnevik ett bet på telekom


Kinnevik är ett stort investmentbolag med många olika bolag i portföljen men några få innehav väger väldigt tungt. De har en stor stek i klädhandlaren Zalando och de har en jättestek i telekom. Faktum är att om man överväger en investering i telekomsektorn så som Telia eller Tele2 så kan Kinnevik vara något att överväga. Mer än hälften av Kinnevik består av Tele2 och Millicom.
Utöver dessa äger Kinnevik en lång rad bolag men i det stora hela är det en fis i havet där och en prutt i rymden här. Det är jordnötter alla de där andra bolagen medan Zalando och de här två telekombolagen står för nästan hela Kinneviks portfölj.

Bra eller dåligt är upp till var och en att avgöra men någon bra diversifiering bjuder inte Kinnevik på. Det är ett bet på telekom och man får en stor stek Zalando på toppen av det.

Jag äger inte Kinnevik och har aldrig gjort det. Deras skicklighet att investera och bygga en bra portfölj har aldrig imponerat på mig. Nu tror jag på telekombolagen och kan tycka att Kinnevik kan vara ett intressant case i den aspekten.

Utdelningen är delad i tu varav 4,25 kronor har X-datum idag 8/5 och resterande 4 kronor delas ut i november. Kinnevik handlas alltså idag utan rätt till de där 4,25 kronorna. Totalt är utdelningen 8,25 kronor vilket ger en direktavkastning kring 3 procent.

Länk till Kinnevik hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

2 kommentarer:

  1. Det finns goda anledningar att inte investera i Kinnevik idag. Ledarskapet har lagt av sig, och ägnar nu stora delar av tiden till ickefrågor, politisk korrekthet etc. Det börjar urarta helt enkelt.
    Mvh investera-pengar.blogspot.se

    SvaraRadera
  2. Nja bäste Petrusko nu tar du allt i och jag är förvånad att ingen har opponerat mot det du skriver. I bokslutet utgör det resterande ca 25 % av den värderade portföljen varav merparten är onoterat. Eftersom det i hög grad rör sig om bolag av prospekt-karaktär som förhoppningsvis har en betydligt större framtid framför sig än att utgöra brakskitar i rymden, är det inte konstigt att de utgör en mindre del i portföljen. Sannolikt kommer ett o annat av dessa bolag växa till stora innehav med tiden och göra oss lyckliga Kinnevik-ägare ännu rikare!

    SvaraRadera