onsdag, maj 09, 2018

Utdelningsschema XACT OMXSB Utd


Nu finns utdelningsschema för den börshandlade indexfonden Xact OMXSB Utd. Utdelningspolicyn är att dela ut 3-4 procent av NAV årligen och just nu är NAV cirka 457 kronor. Baserat på nuvarande NAV bör utdelningen bli 13,71 - 18,28 kronor. Utdelningen baseras alltså helt och hållet procentuellt på NAV och har inget att göra med de utdelningar som fonden tar emot.

1 juni 2018 Information om utdelning per andel meddelas

12 juni 2018 Sista dag att handla fondandelar inklusive rätt till utdelning

13 juni 2018 Ex. dag - fonden handlas exklusive rätt till utdelning

14 juni 2018 Avstämningsdag

19 juni 2018 Likviddag

Länk till Xact OMXSB Utd hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

8 kommentarer:

 1. Hej Petrusko!

  25% av min portfölj består idag av en Svensk indexfond nämligen SPP Aktiefond Sverige A. Jag bytte från Avanza Zero till SPP Aktiefond Sverige för 1 år sedan då jag tyckte att SPP var bättre för att den hade fler bolag.

  Jag vet att du har skrivit om Avanza Zero vs Xact OMXSB Utd tidigare, men hur ser du på Xact OMXSB Utd vs andra lite bredare Svenska Indexfonder?

  Tack för en fantastisk blogg! Jag besöker den flera dagar i veckan!

  Vänliga hälsningar
  Oscar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Oscar,
   Tack för din kommentar och kul att du gillar bloggen. SPP Aktiefond Sverige är ungefär samma grejen som Xact OMXSB Utd. SPP jämför sig med det index som Xacts fond följer och de har också presterat ungefär som indexet. Främsta skillnaden är nog att SPP har en del hållbarhetsregler som gör att de inte äger vissa bolag som annars ingår i det där indexet.

   Jag tycker det är en bra fond den där SPP AKtiefond Sverige.
   Värt att nämnas är att det finns ett gratisalternativ som följer samma index och det är Nordnets Superfonden Sverige, helt fri från avgifter.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Du har helt rätt Petrusko när du nämner Nordnet Superfonden Sverige som i kombo med Global indexfond gör en utmärkt långsiktig sparande. Man kan bara glömma börsen och låta månadssparande trilla in i portföljen automatisk som sköter sig själv. Lycka till.
   Mvh.jacke77

   Radera
 2. God kväll Petrusko,
  Gjorde som jag sa igår och sålde tråkig bank och köpte Xact Högutdelande och tillsammans med OMX Utd står de hux flux för 37% av portföljen, kanske för mycket vad vet jag. Känner mig dock tillfreds med dessa och c:a 50/50 mellan dom med fina utdelningar både nu i Maj och sedan i Juni.

  Ha en underbar helg,

  // Malte

  SvaraRadera
 3. Hej, en fråga, delar denna fond ut utdelningarna i cash så som Xact högutdelande? hur hittar man sån typ av information på prospekten? Mvh Kamilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja precis det är cash utdelning 1 gång per år och det infaller i juni. Avanza har inte fått till det så bra ännu med info på ETFer men jag tror de arbetar på det. Www.xact.se är bra för info om deras ETFer (börshandlade fonder).

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Svar
  1. Tjena MArcus,
   NAV står för Net Asset Value och det är alltså värdet utav fondens innehav. Om man tar alla olika aktier den äger och bara gångrar det med aktuell aktiekurs för respektive innehav så får man fondens NAV.

   Mvh petrusko

   Radera