tisdag, maj 08, 2018

Stark rapport från EPR Properties


EPR Properties kom in med starkare siffror än väntat med en FFO på $1,26 mot väntade $1,24. De olika segmenten i bolaget så som underhållningsfastigheter och skolfastigheter osv utvecklas bra och är i princip fullt uthyrda allihop. Bolaget höjer guidningen för helåret rejält till en FFO om $5,75 - $5,9. Tidigare var guidningen för helåret en FFO om $5,23 - $5,38.

Utdelningen som betalas månadsvis är på totalt $4,32 vilket ger en direktavkastning om 7,5 procent på kursen $57,66. Utdelningen täcks gott och väl av FFO.

Jag äger EPR Properties och har överväger att öka i den lite lätt.

Länk till EPR Properties hos Avanza (affiliatelänk)

Info om affiliatelänkar.

9 kommentarer:

 1. Tack för detta, fyllde på EPR i förra veckan när jag startade min blogg. Köpte den för allra första gången för skidområdena de äger. God direktavkastning och dessutom ökande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Toscananext,
   Tack för din kommentar. De äger verkligen fräsiga fastigheter/anläggningar, det gillar jag. De har hittat sin nisch och gör det där riktigt bra. De som inte är specialiserade på den typen av anläggningar har inte lika lätt att räkna på affären och sedan också utföra den enligt plan.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Jag har en fråga om JNJ som du ju äger och jag också för den delen så vi är affärspartners:0)
  Dom är ju väldigt stabila och växer sin utdelning stadigt sen många år tillbaka men yield:en är ju inte mer än ca 2,7%, och även om utdelningarna växer varje år så har ju aktiekursen en tendens att följa med upp så yield:en kommer troligtvis ligga kvar på samma låga nivå år efter år. Detta är ju inget problem om man är ute efter totalavkastningen men om man är svensk utdelningsinvesterare med ett ISK eller en kapitalförsäkring och planerar att leva av utdelningen blir det ju problem skattemässigt, särskilt om statslåneräntan stiger. Vad jag försöker säga är att när kusen på aktien stiger så stiger ju skatten vilket gör att det med lågutdelande aktier inte blir mycket pengar kvar att leva på.
  Har ca 3 år kvar till uttagsfasen och har funderat på hur man ska göra med just lågutdelande men stabilt växande aktier/företag. Tankarna går i att sälja av 2-3% av innehavet varje år för att komma åt tillväxten i företaget och öka min utdelning. Hur gör du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Dön Pots,
   Tack för din kommentar. Jag förstår mycket väl din fundering och visst är det lite av en utmaning med så här låg direktavkastning för den som skall leva på utdelningar. Johnson & Johnson kommer sannolikt ge en bra totalavkastning på sikt och fortsätta höja utdelningen men det är fortfarande en låg direktavkastning att leva på. Har man ett tillräckligt stort kapital så är den här typen av utdelningsaktie suverän men har man ett mindre kapital behöver man hålla uppe direktavkastningen för att få ihop tillräckligt stor utdelning. Där befinner jag mig. Mitt kapital är inte tillräckligt stort för att klara mig på 2,7% direktavkastning och därför har jag betydligt större viktning i andra placeringar med högre direktavkastning.

   Det är en trevlig komponent den här typen av utdelningshöjare och potential till god totalavkastning men jag får tills vidare låta viktningen i portföljen vara relativt låg. Rent teoretiskt skulle det funka med din plan att sälja av lite varje år för att väga upp den låga direktavkastningen.

   Mvh petrusko.

   Radera
 3. Vad anser du vara en rimlig ingångskurs för EPR Properties?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Nuvarande kurs kring $58 är attraktiv. De har goda förutsättningar att fortsätta öka FFO och utdelning per aktie. På lång sikt kan de bjuda på både kursuppgång och feta utdelningar.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Bör tilläggas att jag förstås är långsiktig.

  SvaraRadera
 5. Låter bra, gillar verkligen verksamheterna de har. Hade inte fått upp ögonen för dem om det inte varit för dig, stort tack för en mycket bra och intressant blogg.

  SvaraRadera
 6. Sitter i tankar på att investera en mindre del av mitt belåningsutrymme hos Nordnet (0,99% ränta) i EPR Properties? Hög avkastning, potentiell uppsida i kurs från nuvarande läge, pengarna får jobba. Tankar runt det?

  SvaraRadera