Min senaste aktieaffär


Idag slog jag till igen. Likt en gammal LP-skiva som hakat upp sig köper jag Latour igen och igen. De flesta köpen är ganska små men ni vet hur jag brukar predika om många bäckar små. Det gäller ju även aktieköp. Många små köp växer till en stor hoper Latour till slut.
Idag betalade jag kring 94 kronor och det tycker jag är ett klart rimligt pris sett till värderingen och pris som gällt de senaste åren. Tidvis har ju Latour handlats med en ganska rejäl premie medan 94 kronor är ungefär i linje med substansvärdet.

Direktavkastningen är låga 2,4 procent och bidrar ju inte med värst många utdelningskronor till mig att leva på jämfört med många andra bolag med högre direktavkastning. Latour är dock en flitig utdelningshöjare och över tid växer utdelningen från dem till sig. Totalavkastningen har varit mycket god historiskt och jag tror att Latour kommer leverera även i framtiden. Med sina fina innehav och god riskspridning tycker jag att Latour är en mycket bra aktie i min portfölj på lång sikt.

Länk till Latour hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

10 kommentarer:

 1. Säkert ett bra val! Själv tycker jag många av bolagen i portföljen är högt värderade och avstår därför helheten latour. Men slog faktiskt till på en direktinvestering i nederman nu i veckan. 245kr. Tycker det känns som russinet i latourkakan just nu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag förstår verkligen din förtjusning i Nederman. Ett bra bolag med väldigt intressant verksamhet. Jag har varit på en separat bolagspresentation med dem och det var toppen.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Svar
  1. Hahah ja det är nog så =)

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hej. Vet du någon bra svenskhandlad etf som investerar utanför sverige, men som betalar utdelning. Tänkte som ett komplement till xact högutdelande. Mvh Emil

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Det finns inte så många svenska ETF:er. Xact har kring 97% marknadsandel av ETF-handeln här och de har inget mer utländskt än nordiska fonder. Hos Avanza och Nordnet kan man köpa DBX-ETFer men de tycker jag har sunkig information varpå jag inte tittar på dem. Sunkig skit.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Men finns det några bra tyska etf:er med global inrikting som pröjsar utdelning. Det är ju gratis courtage imorgon:-)

   Radera
 4. Finns en Xtrackers som delar ut och går köpa på Stockholmsbörsen.

  https://etf.deutscheam.com/SWE/SWE/ETF/LU0292095535/-/Euro-Stoxx-Select-Dividend-30-UCITS-ETF

  Index byts strax ut mot https://www.stoxx.com/index-details?symbol=SXQD50GR

  SvaraRadera
 5. Petrusko, har du L´Oreal och Sanofi i din portfölj?

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://petrusko.blogspot.se/p/mina-innehav.html

   Radera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...