Investor höjer utdelningen


Idag tisdag 23/1 kom Investor med sin bokslutsrapport för 2017 och med den presenterar man förslag till utdelning. I flera år har utdelningen höjts med 1 krona per år och från förra vårens utdelning om 11 kronor föreslås nu en höjning till 12 kronor. En utdelningstillväxt om 9 procent vilket är klart godkänt i mina ögon. Utdelningen delas upp på två tillfällen om 8 kronor i maj och 4 kronor i november.

Substansvärdet var per siste december 503 kronor.

Investor håller idag en kapitalmarknadsdag vilket betyder att de presenterar sig för ägare, analytiker mm. VD brukar prata länge och väl och direktörer för några utav innehaven brukar presentera just sitt bolag. Förra året tyckte jag höjdpunkten var presentationen av BraunAbility som gör handikappanpassningar till bilar. En lösning så att en rullstolsburen enkelt och smidigt kan ta sig in och köra bilen. En verksamhet jag ej hade vidare koll på och som jag verkligen uppskattade få veta mer om.
Jag kommer följa årets kapitalmarknadsdag och sannolikt skriver jag korta kommentarer på twitter och kanske blir det mer om det här på bloggen. *Jag rörde ihop det och det var inte idag de kör presentation osv av direktörer från innehavsbolag. Det får vi se fram emot senare i år.

Länk till Investor hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

1 kommentar:

  1. Vet du när utdelningen kommer synas på Avanzas "utdelningskalender" för ens kommande utdelningar? /rasmus

    SvaraRadera

Cibus förvärvar 6 livsmedelsfastigheter

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag meddelade fastighetsbolaget Cibus att de förvärvar 6 stycken fastigheter ifrån kr...